Tgrt Haber
15 Ağustos 2022 09:24 - Güncelleme : 15 Ağustos 2022 09:37

Patlama sesleri peş peşe geldi! Hırsızlar 2 haftada 6 ATM'yi bu yöntemle soydular

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da temmuz ayından bu yana onuncu kez hırsızlar tarafından ATM patlatıldı. Sadece son iki haftada 6 ATM hırsızların hedefindeydi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Patlama sesleri peş peşe geldi! Hırsızlar 2 haftada 6 ATM'yi bu yöntemle soydular
hollanda,amsterdam,atm,hırsız

Hollanda'da hırsızlar artık banka ATM'lerini patlatıyorlar. Son zamanlarda sıklıkla yaşanan bu hırsızlığa yenileri eklendi. Başkent Amsterdam ve güneyindeki Schiedam şehrinde bulunan iki ATM bu sabah hırsızlar tarafından patlatıldı. Ülkede iki haftada patlatılan ATM sayısı altı olurken temmuz ayından bu yana bu onuncu ATM. 

Polis, yaptığı açıklamada, Amsterdam'ın Osdorp bölgesindeki bir ATM'nin hırsızlar tarafından patlatılması sebebiyle yangın çıktığını ve ATM'nin bulunduğu binada ciddi hasar meydana geldiğini bildirdi. Açıklamada, tedbir amaçlı çevredeki 20 evin boşaltıldığı, görgü tanıklarının beyanlarına göre sabah 05.00 sularında üç defa arka arkaya patlayıcı sesi duyulduğu belirtildi.

Patlamanın ardından siyah giyimli 2 şüphelinin motorla olay yerinden uzaklaştığı ifade edilen açıklamada, şüphelileri yakalama çalışmalarının devam ettiği vurgulandı.

ATM'LER SAATLİ ÇALIŞABİLİR

Schiedam şehrinde de 05.30 sularında bir marketin içerisindeki ATM'nin hırsızlar tarafından patlatıldığı, şüphelileri arama çalışmalarının başladığı kaydedildi.

Ülkede 2019'da ATM'lerin büyük çoğunluğu artan hırsızlık olayları nedeniyle bir süre saat 23.00 ile 07.00 arasında kullanım dışı bırakılmıştı. Semt sakinlerinin güvenliği için de bazı ATM'lerin yerleri değiştirilerek daha güvenli bölgelere taşınmıştı.

Bu yıl itibarıyla ülkedeki üç büyük banka olan ING, ABN Amro ve Rabobank, ortak ATM'lerin kullanıldığı bir sisteme geçerek ATM sayısında azalmaya gitmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fehmi27 Ocak 2019 02:48

Hafta içi saat 10/30 daki yorumu takip ediyorum. Sözcü ve cumhuriyet gazetelerin yalan ve iftiraları görüyorum. Bu yalan ve iftiralar için suç duyurusuna gerek olmadan hukuk bunların üzerine gitmesi lazım. Gitmediği zaman bu suçlar zamanla meşrulaşır. Aslında bize Amerikan kanunları gibi kanunlar lazım. Amerikan kanunlarında vatanın hainlik yapanları ömür boyu ceza evlerinde çürütüyorlar. Ülkeler aleyhine hainlik yapanları maddi manevi destek oluyorlar. Hazineden de yardın hesabını kendilerine açıyorlar. Bizdeki ise vatanına ihanet edelere fikir ve düşünde-basın özgürlüğü adı altında korunuyorlar. Türkiye Gazetesi oarak atılan adımı doğru buluyorum. Allah yardımcıları olsun.

Sonraki Haber Yükleniyor...