Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ocak 2022 16:41

Hırsızlar yolun 300 metrekaresini çaldılar

Almanya'nın Saksonya eyaletindeki Görlitz bölgesindeki Zittau kasabasında yaşanan hırsızlık olayı 'pes' dedirtti. Hırsızlar, yük treni istasyonundaki kaldırım taşlarını söküp götürdüler.

Hırsızlar yolun 300 metrekaresini çaldılar
hırsız,yol,almanya

Almanya'da ulusal demiryolu şirketi Deutsche Bahn çalışanları, 10 Ocak'ta Zittau kasabasındaki yük treni istasyonundaki taşların çalındığını fark ettiler ve polise haber verdiler. Ebersbach-Neugersdorf Polisi, olayla ilgili soruşturma başlattı. Polis, taşları 16-23 Aralık tarihlerinde hırsızların çalmış olabileceğini söylediler. Fakat hırsızların kimliği henüz tespit edilemedi. 

Polis, şüphelilerin toplamda 60 tonluk taşları kazı makinesi kullanarak söküp daha sonra bir kamyonla taşıdığını ifade ettiler. Hırsızların toplamda 30 bin euro civarında zarara neden olduğu belirtildi. Söküp götürülen taşların değeri 9 bin euroyken yolun onarımı ise yaklaşık 20 bin euro.

Polis taşların çalındığı yolun yük istasyondaki taşıma işlemleri için kullanıldığını ifade etti.

Independent'ın haberine göre Zittau, Çek Cumhuriyeti'yle Polonya sınırında yer alıyor. Fakat taşların şu anda Saksonya sınırları içinde mi olduğu yoksa bu ülkelerden birine mi götürüldüğü henüz bilinmiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...