Tgrt Haber
29 Eylül 2021 11:10

Hollanda Başbakanı Mark Rutte'ye karşı suikast endişesi

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, uyuşturucu mafyasının tehdidine maruz kalınca sıkı bir korumaya alındı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte'ye karşı suikast endişesi
hollanda,başbakan,suikast

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, organize suç örgütlerinden gelen tehdit nedeniyle sıkı korumaya alındı. Ülkenin önde gelen gazetecilerinden De Telegraaf'a göre Rutte, uyuşturucu mafyası tarafından gözetleniyordu.

Hollanda Kraliyet ve Diplomatik Güvenlik Servisi, yeraltı dünyası ile bağlantılı kişiler nedeniyle özel eğitimli ekipler ve güvenlik çemberi oluşturdu. Başbakan Rutte ise bu önlemlere karşı çıktı. İtirazına rağmen Başbakan'ın izlediği güzergah ile parlamento çevresinde güvenlik önlemleri sıkılaştırdı. Rutte'nin kaçırılmasından veya suikaste uğramasından korkuluyor.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte'ye karşı suikast endişesi

Hollanda Başbakanı Mark Rutte

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Lahey kentinde başbakana suikast planıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle Lahey Birlik Partisi'nin lideri Arnoud van Doorn gözaltına alındı. Van Doorn'un şüpheli hareketleri nedeniyle gözaltına alındığı ve sorgulandıktan sonra serbest bırakıldığı açıklandı.

Avukatı, Van Doorn'in güvenlik güçlerinin aşırı tepkisi nedeniyle haksız yere gözaltına alındığını söyledi. Hollandalı politikacının başbakanın bulunduğu aracın yanından geçtiği söyleniyor. Organize suç örgütlerinin Rutte'yi neden radarlarına aldıklarıysa bilinmiyor.

Başbakan Rutte, yeraltı dünyasıyla ilgili yaptığı dosya haberlerle tanınan ünlü gazeteci Peter R. de Vries'in Amsterdam'da temmuz ayında silahlı saldırıda öldürülmesinin ardından organize suçla mücadele sözü vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...