Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Mart 2020 01:33

Hollanda Çin’den ithal ettiği maskeleri toplatma kararı aldı

Hollanda, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını önlemek amacıyla Çin’den 1,3 milyon maske ithal etti. Ancak bu ürünlerin yarısına yakınını piyasadan toplatma kararı aldı.

Hollanda Çin’den ithal ettiği maskeleri toplatma kararı aldı
korona,hollanda

Hollanda Kamu Yayın Kuruluşu (NOS) tarafından yapılan açıklamada, Sağlık Refah ve Spor Bakanlığının Çin'den maske ithalatını durdurarak dağıtılan maskelerin 600 bininin toplatılmasına karar verdiği belirtildi. Açıklamada, bundan sonra ithal edilecek maskelerin ek testlere tabi tutulacağı bildirildi. Dağıtılan maskelerin kalitesinden şüphe duyan bazı hastanelerin Hollanda Uygulamalı Bilimsel Araştırma Organizasyonuna (TNO) maskeleri incelemesi için başvurduğu ve birçok hastanenin maskeleri kullanmadığı kaydedildi. Açıklamada "TNO, gerekli güvenlik ve sağlık standartlarını taşımayan maskelerin koronavirüsün solunum yoluyla geçmesine engel olmadığını tespit etti" ifadesi kullanıldı. Hatalı maskelerin kullanıp kullanılmadığı ile ilgili net bilgi olmadığı belirtilirken bazı hastanelerin, yeterli ekipman bulunmadığı için eski maskeleri dezenfekte ederek tekrar kullandığı aktarıldı. Öte yandan Hollanda'da şu ana kadar 9 bin 819 vaka görüldü, 640 ölüm yaşandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...