Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Nisan 2021 06:57

Hollanda, Johnson and Johnson aşısının kullanımını durdurdu

İsveç ve Danimarka'nın ardından Hollanda da, ABD'li ilaç şirketi Johnson and Johnson'ın ürettiği tek dozluk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının kullanımının durdurulduğu açıklandı.

Hollanda, Johnson and Johnson aşısının kullanımını durdurdu
hollanda,,kovid 19,,covid 19,,sağlık,,aşı,,Johnson and Johnson,

Hollanda Sağlık Refah ve Spor Bakanlığı, ABD'li ilaç şirketi Johnson and Johnson'ın ürettiği tek dozluk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının kullanımının durdurulduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, aşı ile ilgili ABD'de bazı deneylerin devam ettiği ve durdurma talebinin Johnson and Johnson firmasından geldiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Avrupa Birliğinin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansının (EMA), Johnson and Johnson'un ürettiği yeni tip koronavirüs aşısının pıhtılaşmaya neden olup olmadığına ilişkin araştırmanın sonucunun beklendiği kaydedildi.

Hollanda'da geçici hükümetin Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Aşı güvenliği her zaman önceliğimizde ve haftaya daha fazlasını bilmeyi umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Avrupa İlaç Ajansının incelemesini önümüzdeki hafta tamamlaması bekleniyor.

Açıklamada, halihazırda 80 bin doz Johnson and Johnson'un ürettiği aşının uygun koşullarda bekletildiği hatırlatıldı.

İsveç ve Danimarka, Johnson and Johnson'ın (J&J) ürettiği tek dozluk aşının kullanımını, kanda pıhtılaşmaya yol açtığı iddiası nedeniyle durdurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...