Tgrt Haber
16 Haziran 2015 03:15

Hollande Cezayir'de Buteflika ile görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika ile bir araya geldi.

Hollande Cezayir'de Buteflika ile görüştü
hollande, fransa, cezayir

Cezayir Cumhurbaşkanı Buteflika'nın daveti üzerine Cezayir'e gelen Hollande, görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi.
Bölgedeki siyasi krizlere çözüm üretmek için Cezayir ile birlikte çalıştıklarını ifade eden Hollande, görüşmenin kendileri açısından çok verimli geçtiğini belirtti.
Buteflika'nın sağlığına ilişkin soruyu da yanıtlayan Hollande, şunları kaydetti:
"Ben doktor değilim, Cumhurbaşkanı Buteflika'nın sağlığı ile ilgili konuşacak değilim. Fakat gördüğüm kadarıyla Cumhurbaşkanı Buteflika'nın, bölgedeki siyasi krizleri çözmek için gerekli olan zihinsel yetenekleri yerinde."
Mağrib el-Kaidesi lideri Muhtar Bilmuhtar'ın Libya'da öldürüldüğü iddiası ile ilgili de Hollande, ülkesinin el-Kaide liderinin öldürüldüğünü teyit edemediğini dile getirdi.
Görüşmeye Meclis Başkanı Abdulkadir Bin Salih, Başbakan Abdülmelik Sellal ve Devlet Bakanı Ahmed Uveyhi'nin yanısıra Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Ramatan Lamamra katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...