Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ocak 2015 14:15

Hollande, 'İslam karşıtlığına cezai yaptırım uygulanmalı'

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, İslam karşıtlığına da tıpkı anti-semitizm gibi tepki gösterilmesi ve cezai yaptırım uygulanması gerektiğini söyledi.

Hollande, 'İslam karşıtlığına cezai yaptırım uygulanmalı'
hollande, islam karşıtı, ceza,

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "İslam karşıtlığına da tıpkı anti-semitizm gibi tepki gösterilmeli ve cezai yaptırım uygulanmalı" dedi. Cumhurbaşkanı Hollande, Arap Enstitüsü'nde Arap dünyasından girişimcilerin katılımıyla düzenlenen "Arap Dünyasında Yenilenme" başlıklı forumda konuştu. Terör karşısında millet olarak bir bütün olunması gerektiğini vurgulayan Hollande, Fransa'nın da son saldırılar karşısında birbirine kenetlendiğini söyledi.
Hollande, İslam'ın demokrasinin tüm değerleriyle örtüştüğünün altını çizerek, bütün bu acı ve kayıplara aşırıcı fikirlerin neden olduğunu dile getirdi. oluşturulmaya çalışılan bu kaos ortamında dikkatli olmak gerektiğine vurgu yapan Hollande, islamafobinin Yahudi düşmanlığından farkı olmadığını belirterek, "İslam karşıtlığına da tıpkı anti-semitizm gibi tepki gösterilmeli ve aynı zamanda cezai yaptırım uygulanmalı" diye konuştu.
Hollande, Charlie Hebdo saldırısı ve sonrasındaki saldırıların ardından tüm dünyanın yanı sıra Arap dünyasından da destek gördüklerini, Halep'ten bile "Je suis Charlie" (Ben Charlie'yim) paylaşımları yapıldığını hatırlattı.
Cumhurbaşkanı Hollande, saldırıların İslam ile ilgisi bulunmadığına işaret ederek, "Radikalizmin, hoşgörüsüzlüğün ve aşırıcılığın en büyük mağduru Müslümanlar. Müslüman Fransızlar, tüm Fransız halkıyla aynı sorumluluklara ve eşit haklara sahiptir. Laiklik tüm dinlere saygı duymayı gerektirir" ifadesini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...