Tgrt Haber
12 Ocak 2015 09:06

Hollande, Netanyahu'nun yürüyüşe katılmasını istememiş

İsrail medyasından flaş iddia... Hollande, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Paris'teki yürüyüşe katılmasını istememiş.

Hollande, Netanyahu'nun yürüyüşe katılmasını istememiş
Netanyahu, gelmesin, Paris, fransa, Paris,Avrupa,İsrail,Fransa,Yahudi,Filistin,Hollanda,Mahmud Abbas

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan Paris'teki teröre karşı dayanışma yürüyüşüne katılmamasını istediği iddia edildi. İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz'te yer alan haberde, Hollande’ın haftasonu Netanyahu’ya bir mesaj göndererek pazar günü Paris’te yapılan gelmemesini istediği belirtildi. Başbakanlık ofisinden İsrailli bir yetkiliye dayandırılan haberde, Hollande’ın Netanyahu’nun yürüyüşe katılmasını istememesinin nedeninin, “İsrail-Filistin sorununu Avrupa’daki birlik gösterisinin dışında tutmak” olduğu öne sürüldü. Fransa’nın, Netanyahu’nun Paris’e gelmekte ısrarcı oması üzerine Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın da burada yer almasını sağladığı kaydedildi. Fransa’nın başkenti  Paris’te pazar günü, terörle mücadelede dayanışma için düzenlenen ve dünya liderlerinin de iştirak ettiği "Cumhuriyet Yürüyüşü"ne 1,5 milyondan fazla kişinin katıldığı belirtilmişti.Paris'te 7 Ocak'ta haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'ya saldırı düzenlenmiş, 12 kişi hayatını kaybetmişti. Paris'in Porte de Vincennes bölgesinde Yahudilerin işlettiği bir markete de 9 Ocak Cuma günü saldırı düzenlenmiş, 4 kişi öldürülmüştü.
Dört Yahudi Kudüs’te toprağa verilecek
Öte yandan Fransa'nın başkenti Paris'te, geçen cuma düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 4 Yahudi'nin cenazesinin, yarın Kudüs'te toprağa verileceği açıklandı. İsrail Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail Kültür ve Spor Bakanı Limor Livnat önderliğinde, hayatını kaybeden söz konusu 4 Yahudi'nin defin işlemlerine ilişkin bir toplantı gerçekleştirildiği bildirildi. Buna göre, hayatını kaybeden 4 Yahudi'nin cenazesi, aile üyeleriyle salı sabahı Ben-Gurion Havalimanı'na getirilecek. Defin seremonisi ise Givat Şaul Mezarlığı'nda yerel saatle 12.00'de gerçekleştirilecek.
8 bin 500 asker terörle mücadeleye destek verecek
Bu arada, Fransa Başbakanı Manuel Valls, 8 bin 500 askerin ülke genelinde terörle mücadeleye destek vermek için görevlendirileceğini söyledi. Paris’i geçen hafta sarsan terör saldırılarının ardından BFM televizyon kanalına konuşan Valls, ‘’terörle mücadeledeki alarm seviyesinin en üst düzeye çıkartıldığını’’ bildirdi. Terör saldırıları öncesi bin askerin iç asayiş için görev yaptığını geçen hafta ilave olarak yaklaşık 2 bin askerin daha göreve çağrıldığını hatırlatan Valls,  önümüzdeki günlerde seferber edilecek ordu birlikleri ile bu sayının 8 bin 500’e çıkacağını  bildirdi. Valls, özellikle Musevi ve Müslümanlara ait ibadet yerleri ve okullar önündeki güvenlik önlemlerinin artırılacağını bildirdi. Terörle mücadele kapsamında, cezaevlerindeki radikal dinci teröristlerin diğer mahkumları etkilememeleri için ayrı hücrelere alınmalarının gerekebileceğini ifade eden Valls, yine terör saldırısı düzenlemesinden şüphe duyulan kişilerin telefonlarının daha iyi dinlenmesi ve izlenmeleri için çalışılacağını belirtti. Valls, son saldırılarla ilgili olarak meclis ve senatoda soruşturma komisyonları kurulacağını söyledi. Bir polis ekibine ve ardından Musevi marketine yönelik saldırının ardından ölü ele geçirilen Amedy Coulibaly’nin bir suç ortağı olduğunu düşündüklerini belirten Valls,  bu kişiye yardım ettiği düşünülen kız arkadaşı Hayat Boumeddiene’nin Türkiye’de ya da Suriye’de olabileceğini söyledi. Bu arada Cumhurbaşkanı François Hollande’ın başkanlığında bu sabah Elysee Sarayı’nda ilgili bakanların katılımıyla güvenlik zirvesi yapıldı ve teröre karşı alınacak önlemler ayrıntılı bir şekilde masaya yatırıldı. Fransa’yı geçen hafta sarsan terör eylemlerinde üç ayrı saldırıda toplam 17 kişi hayatını kaybetmiş, üç terörist ölü ele geçirilmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...