Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Eylül 2015 19:25

Hollande'dan Erdoğan'a telefon

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Suriyeli çocuğun sahile vuran cansız bedenine ilişkin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradım. O kare aynı zamanda göçmenlere karşı sorumlulukları da hatırlatmalı" dedi.

Hollande'dan Erdoğan'a telefon
erdoğan, hollande,

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Bodrum'da Suriyeli çocuğun sahile vuran cansız bedenine ilişkin fotoğrafın, tüm dünyada sorumluluk bilinci uyandırması gerektiğini belirtti.

Hollande, Elysee Sarayı'nda İrlanda Başbakanı Enda Kenny'yi kabul etti.

Cumhurbaşkanı Hollande, görüşmenin ardından Kenny ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bodrum'da 3 yaşındaki Suriyeli çocuğun sahile vuran cansız bedenine ilişkin fotoğrafı görmekten büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Hollande, artık uluslararası düzeyde harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Hiç fotoğrafı çekilmemiş ve ileride Avrupa'ya geçmeye çalışırken ölecek kurbanları düşünmeden edemediğini belirten Hollande, Elysee Sarayı tarafından kamuoyuyla paylaşılan Almanya-Fransa ortak inisiyatifiyle sorunu çözebileceklerini ifade etti.

Hollande, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı Avrupalı liderlerle telefonda görüştüğünü bildirerek, "O fotoğraf tüm dünyanın gündemiydi. O kare aynı zamanda göçmenlere karşı sorumlulukları da hatırlatmalı" diye konuştu.

Kamuoyuyla gün içinde paylaşılan Fransa-Almanya ortak inisiyatifi, göçmenlerin kabulünün organizasyonu ve adil bir şekilde AB ülkelerine dağıtımı talebini içeriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...