Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Kasım 2021 09:41

Honda'dan bir ilk: Karbon salınımına savaş açtı

Otomotiv devlerinden Japonya menşeli Honda, uzun vadeli bir karbon salınımı hedefi koyan ilk şirketlerden biri oldu. Kendi aldığı bu karar dışında parça tedarikçilerine de karbon emisyonunu 2050’ye dek sıfıra indirmelerini istedi.

Honda'dan bir ilk: Karbon salınımına savaş açtı
Honda,Karbon emisyonu,Japonya,Şirket

Sıfır karbon salınımı için 2050 yılını hedef olarak belirleye Japonya’da, otomotiv devi Honda da elini taşın altına koydu. Üretim ve satış olarak şirket bütün operasyonlarında 2050 yılına kadar sıfır emisyon hedefini daha öncesinden de açıklamıştı. Bu karanın ardından sadece şirket içerisinde değil parça tedarik ettiği firmalardan da bu kararı uygulamalarını istedi.  Bu hareketiyle Honda, uzun vadeli sıfır karbon salınımı hedefi koyan ilk şirketlerden biri oldu.

TEDARİKÇİLERİNE KADEMELİ TARİFE

Honda'nın 2025 mali yılından başlayarak tedarikçilerinden CO2 emisyonlarını 2019 mali yılına kıyasla her yıl yüzde 4 oranında azaltmasını istediği öğrenilirken, tedarikçilerin ise üretim kapasiteleri ve kurumsal büyüklüklerine göre bir hedef belirleyeceği kaydedildi. 

Honda'dan bir ilk: Karbon salınımına savaş açtı

Daha önce Toyota Motor parça tedarikçilerinden 2021'de sera gazı emisyonlarını bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 3 oranında azaltmalarını istemişti. Nissan Motor ise iş ortaklarını şirket büyüklüğüne bağlı olarak CO2 emisyonlarını 2022'den itibaren azaltmaya davet karar vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...