Tgrt Haber
14 May 2019 12:19

Husiler: 'İnsansız Hava Araçlarımız ile Arabistan’ın önemli tesislerini bombaladı'

İran’ın desteğinde Yemen hükümetine karşı ayaklanan Yemenli Husi grubuna ait bir televizyon kanalı, bugün insansız hava araçlarıyla Suudi Arabistan’ın kritik tesislerini bombaladığını haber verdi.

Husiler: 'İnsansız Hava Araçlarımız ile Arabistan’ın önemli tesislerini bombaladı'
husiler

Dün, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) kıyısında saldırıya uğrayan petrol tankerleri arasında gemileri bulunan Suudi Arabistan, henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Riyad, dün BAE kıyısında saldırıya uğrayan petrol tankerleri arasında iki petrol tankerinin bulunduğunu açıkladı. 

İran, BAE kıyısındaki petrol tankerlerini kendisinin bombalamadığını açıklamıştı. 

Husilere ait Mesire Televizyonu, Husi askeri yetkilisinin "7 İnsansız silahlı hava aracının Suudi tesislerini bombaladığını" söylediğini aktardı. 
Yemen’de Suudilerin yönetimindeki koalisyonla savaşan Husiler, dün Hürmüz Boğazı yakınlarında BAE’nin Fujira Emirliği’nin kıyılarında bulunan tanker gemilerine yapılan saldırıları üstlenmedi. BAE'den saldırının kimler tarafından yapıldığına dair henüz bir açıklama yapılmadı. 

"Daha şiddetli bir şekilde saldırılarımızı sürdürmeye hazırız" 
El Mesire TV kanalının Twitter hesabında “Bu askeri operasyon, halkımıza karşı sürdürülen saldırı ve kuşatmaya karşı bir cevaptır. Daha şiddetli bir şekilde saldırılarımızı sürdürmeye hazırız” ifadesi yer aldı. 

Suudi Arabistan ve BAE, 2014’ün sonlarına doğru Yemen hükümetini devirip başkent Sana’yı ele geçiren Husilere karşı Batı’nın ve ABD’nin desteğini alarak ülkedeki düzeni yeniden sağlamak için 2015’den beri savaşmayı sürdürüyor. 

Bölgede anlaşmazlık geniş bir oranda İran ile ABD arasında bir vekalet savaşı olarak görülüyor. Husiler bu iddiayı reddederek savaşlarının rüşvete karşı devrim olduğunu iddia ediyor. 

BM, Yemen’de 2015’ten beri süren savaşta ülke nüfusunun yüzde 75’ine denk gelen 22 milyon insanın yardıma ihtiyacı olduğunu, 8 milyon 400 bin kişinin bir sonraki öğünü nerede yiyeceğin bilmediğini açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...