Tgrt Haber
07 Şubat 2017 10:17

Husiler Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ı vurdu

Yemen’de etkili olan İran destekli Şii grup Husiler ilk kez Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a karşı balistik bir füze fırlattıklarını ve bu girişimin başarıyla sonuçlandığını açıkladı.

Husiler Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ı vurdu
Husi, Riyad, İran,haber,Yemen,arabistan,Suudi Arabistan

Pazartesi günü Yemen’de etkin olan hükümet karşıtı Husiler Suudi arabistan’ın başkenti Riyad’da bir askeri üsse balistik bir füze gönderdiklerini iddia etti. Husiler füzenin başarıyla patladığını duyurdu.

AP haber ajansı bu saldırının Husiler’in Riyad’da gerçekleştirdikleri ilk füze saldırısı olduğunu belirtiyor.  Suudi Arabistan Krallığı’ndan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Husiler'in Suudi Arabistan'a yeniden saldıracaklarını iddia ettikleri belirtildi.

Çalkantılı yıllar geçiren Yemen, fiili olarak üçe bölünmüş durumda. Ülkenin doğusu, orta kesimleri ile Aden ve Taiz'i de kapsayan güneybatı kentlerini Abdurabbu Mansur Hadi kontrol ediyor.

Ülkenin batısı neredeyse tamamen İran destekli Husilerin elinde bulunyor.  Bu iki grup, Mart 2015'ten bu yana savaşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...