Tgrt Haber
24 Ocak 2022 12:10

BAE ve Suudi Arabistan açıkladı! Husilere ait füzeler imha edildi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan, Husilere ait füzelerin imha edildiğini duyurdu. Suudi Arabistan’da da 2 kişinin yaralandığı bildirildi.

BAE ve Suudi Arabistan açıkladı! Husilere ait füzeler imha edildi
Yemen,BAE,Suudi Arabistan,Husiler

Yemen’deki İran destekli Husiler ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan arasındaki gerilim devam ediyor. Bölgede Husiler yoğun füze saldırılarını durdurmuyor. BAE, Yemen’deki İran destekli Husilere ait 2 balistik füzenin etkisiz hale getirildiğini ve parçalarının Abu Dabi çevrisine düştüğünü belirtti.

SUUDİ ARABİSTAN’DAN AÇIKLAMA

Yemen’de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Suudi Arabistan savunmasının Asir bölgesindeki Dhahran Al-Janoub'a fırlatılan bir balistik füzeyi imha ettiğini açıkladı. Koalisyon güçleri yaptığı açıklamada, füze parçalarının Dhahran Al-Janoub'daki sanayi bölgesine düştüğünü, bazı dükkan ve arabalara zarar verdiğini belirtirken, olayda biri Sudanlı ve biri Bangladeşli iki kişinin yaralandığını söyledi.

HUSİLERE KARŞI ÖNLEM ALINACAK

Yemen’deki Husilerin bir sözcüsü daha önce BAE ve Suudi Arabistan’ı hedef alan saldırılar başlatacağını açıklamıştı. Yemen’deki Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Husilerin insansız hava araçları kullanılarak düşmanca faaliyetlerine karşılık sivilleri korumak için uluslararası hukuka uygun önlemler alınacağını açıkladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...