Tgrt Haber
16 Nisan 2015 00:16

Hüsnü Mübarek öldü mü

Mısır hükümeti tarafından doğrulanmamasına rağmen İran’ın yarı resmi haber ajansı Fars, Mısır eski Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in hayatını kaybettiğini iddia etti.

Hüsnü Mübarek öldü mü
hüsnü mübarek, mısır, fars,

Mübarek’in tedavi gördüğü hastaneden adı açıklanmayan bir kaynak, Masrawy adlı internet sitesine, eski devlet başkanının ciddi sağlık problemleri yaşadığını fakat doktorlar tarafından kurtarıldığını söyledi. Aynı hastanede çalışan ve Mübarek’i tedavi eden ekipte yer almayan başka bir doktor ise eski devlet başkanının öldüğü yönündeki haberleri doğruladı. Söz konusu kaynak, Mübarek’in ciddi bir kalp krizi geçirdiğini ve yoğun çabalara rağmen hayata döndürülemediğini öne sürdü. Mısır’da 2011’deki ayaklanmanın ardından devrilen Mübarek, Kasım ayında hakkındaki iki suçlamadan aklanmıştı. Sağlık sorunları yaşayan Mübarek, uzun süredir Kahire’deki bir askeri hastanede kalıyordu.

ŞÜKRİ ADINA TWITTER HESABI AÇILDI

Fars’ın geçtiği haberde, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri adına açılan ve sahte olduğu tahmin edilen bir hesaptan atılan tweet’lere de yer verildi. Şükri’nin tweet’inde, “Mısır tarafından birkaç dakika içinde Mübarek’in ölümüne ilişkin ayrıntılı bir resmi açıklama yapılacağı” bilgisi yer aldı.

Twitter’da Fars haber ajansı tarafından ortaya atılan iddianın kaynağının Şükri adına açılan hesap olduğu yorumları da yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...