Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 May 2014 08:41

İç savaş ateşi Ukrayna'yı sardı

İç savaş ateşi Ukrayna'yı sardı. Kiev yönetimi Rus yanlılarını kuşatma altına aldı. Kıtlık korkusu yaşayan halk ormanlık alanlara yiyecek saklamaya başladı.

İç savaş ateşi Ukrayna'yı sardı
ukrayna, iç savaş, iç savaş ukrayna'yı sardı

Ukrayna'da Rusya'ya bağlanmak isteyen ayrılıkçılarla güvenlik güçlerinin arasındaki gerginlik devam ederken, halk yiyecek stoklamaya başladı. Luhansk şehrinde çatışmaların uzayabileceğini ve yiyecek sıkıntısı yaşanabileceğini düşünen halk, ormanlık alana gıda stoklamaya başladı. Bu arada Ukrayna ordusunun çevresini kuşatarak çembere aldığı Slavyansk'ta ayrılıkçılar, hükümet güçlerinin Andreevka ve Kramatorsk'ta gerçekleştirdikleri operasyonlar için intikam alacaklarını açıkladı. Slavyansk'ın girişlerinde kurulan barikatlarda hükumet güçlerinin saldırılarına karşı bekleyen ayrılıkçılar, askerî araçlarla şehirde devriye atıyor. Slavyansk'ı kontrol altında tutan ayrılıkçı grup üyelerinden Maks kod adlı bir kişi “Son iki günde hükümet güçleri ile hareket eden Sağ Sektör üyelerinden yaptıkları saldırılar için intikam alacağız. Bu çok acı bir intikam olacak” diye konuştu. Öte yandan Kırım Tatar Türklerinin lideri Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun Kırım'a girişinin yasaklanmasının ardından sırada Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Rifat Çubarov'un olduğu öne sürüldü. Moskova tarafından atanmış olan Kırım Savcısı Natalya Poklonskaya, Kırımoğlu'nu sınırında karşılarken yapılan “yasadışı kitlesel eylemler” dolayısıyla Çubarov başkanlığındaki Kırım Tatar Milli Meclisi hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...