Tgrt Haber
13 Temmuz 2021 00:43

İçişleri Bakanlığı'nda Afganistan'dan göç iddialarına cevap

İçişleri Bakanlığı’ndan Afganistan’daki gelişmelerden dolayı Türkiye’ye düzensiz göç iddialarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Kamuoyunda algı çalışmaları yapıldığını belirtilerek tepki gösterildi.

İçişleri Bakanlığı'nda Afganistan'dan göç iddialarına cevap
İçişleri Bakanlığı,Afganistan,Göç,Sınır

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Taliban'dan kaçan Afganistan vatandaşları Türkiye'ye geliyor' iddialarına cevap verdi.

Açıklama, “Bilinmelidir ki düzensiz göçü kaynağında önlemeye yönelik uluslararası mekanizmalarının güçlendirilmesinden, sınır güvenlik tedbirlerinin arttırılmasına, düzensiz göçün etkin ve kapsamlı politikalarla yönetilmesinden, sınır dışı ve geri gönderme kapasitelerimizin yükseltilmesine kadar ilgili tüm kurumlarla işbirliği doğrultusunda çalışmalarımız eksiksiz bir şekilde yürütülmektedir." ifadeleri yer aldı.

149 KM'LİK GÜVENLİK DUVARI TAMAM!

Ülke sınırlarında 149 km’lik güvenlik duvarı ve devriye yolu çalışmaları tamamlandığı 30 kilometrelik güvenlik duvarının ise inşa çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yeni hukuki düzenlemeler uygulanmaya koyulduğunu, tüm fiziki tedbirlerin alındığı belirtildi.

Yol kontrolleri kolluk birimleri tarafından arttırıldığını, Van’a 35 özel harekat timi gönderildiği açıklandı.

TEDBİRLER EN ÜST DÜZEYDE ALINDI

Ek olarak açıklamada, “Bir takım çevrelerce kasıtlı olarak provokasyon içerikli videolar yoluyla kamuoyunda oluşturulmak istenen algının aksine bütün birimlerimiz tarafından düzensiz göçün önlenmesi amacıyla tüm imkan ve kabiliyetler kullanılmak suretiyle gerekli tedbirler en üst düzeyde alınmaktadır." İfadeleri kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...