Tgrt Haber
08 Eylül 2018 22:51

İdlib'de hastaneye varil bombalı saldırı!

Suriye'de İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki hastane, Beşşar Esed rejimine ait helikopterden düzenlenen varil bombalı saldırı nedeniyle hizmet dışı kaldı.

İdlib'de hastaneye varil bombalı saldırı!
idlib,,hastane,

Esed rejimine ait helikopterden, İdlib'in güneyindeki Has köyünde  bulunan "Hayat Nabzı" adlı hastaneye varil bombalı saldırı düzenlendi.
 
AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, saldırıda ölen  ya da yaralanan olmadı.
Rusya ve Esed rejimine ait savaş uçakları ile helikopterler, gün boyu  İdlib'in güneyindeki Marratinnuman ilçesi, Habit beldesi, Sirce, Huveyin, Abidin  ve El Hülübbe köyleri ile Hama'nın kuzeyindeki Latamne ilçesinde sivil  yerleşimlerle, askeri muhaliflerin ve rejim karşıtı askeri grupların cephe  hatlarına saldırmıştı.
 
Sivil savunma kaynaklarından alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde  başlayan hava saldırıları sonucu Abidin'de 4, El Hülübbe'de 1 ve Sirece köyünde 2  olmak üzere 7 sivil hayatını kaybetmiş, 7 sivil de yaralanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...