Tgrt Haber
26 Ekim 2021 15:16

İdlib'de siviller canlı kalkan olarak kullanılıyor

Güvenlik kaynakları, Suriye rejiminin İdlib'de kontrol altındaki bölgelere canlı kalkan olarak kullanmak için sivilleri zorla yerleştirdiği bildirildi.

İdlib'de siviller canlı kalkan olarak kullanılıyor
suriye,idlib

Bölgedeki güvenlik kaynakları tarafından alınan bilgiye göre, Suriye rejiminin İdlib'de sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı, sivillerin yerleştirildiği bölgelerde muhaliflerin hedef alındı. Rejim ve İranlı milis grupların sızma girişimlerinin İdlib bölgesi sınırları dışında da meydana geldiği, bunun güvenliğe büyük bir tehdit oluşturduğu ve bu durumun kabul edilmeyeceği belirtildi.

İdlib'de siviller canlı kalkan olarak kullanılıyor

Güvenlik kaynakları ayrıca, PKK/PYD-YPG terör örgütünün kullandığı sivil canlı kalkan taktiğinin, rejim tarafından uygulanmasının İdlib bölgesinde sivillerin yoğun olarak bulunduğu pazar yeri, hastane gibi yerlere düzenlediği saldırılara karşılık verilmesini engellemek, karşılık verildiği takdirde de siviller zarar görüyor propagandasıyla uluslararası kamuoyunu yanıltmak olarak değerlendirilebileceğini kaydetti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...