Tgrt Haber
24 Ekim 2021 16:01

İdlib'e saldırı anında öğrencilerin korkusu

Suriye'nin İdlib şehrinde Cebel-el-Zaviye bölgesine sabah saatlerinde saldırı düzenlendi. O anlarda okulda bulunan öğrencilerin panik ve korku anları kameralara yansıdı.

İdlib'e saldırı anında öğrencilerin korkusu
idlib,suriye,saldırı

Suriye’nin İdlib kentinin Cebel el-Zaviye bölgesinde sabah saatlerinde saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sırasında bir okulda çekilen görüntüler, çocukların yaşadığı korkuyu gözler önüne serdi.

Saldırı seslerinin duyulmasıyla panik yaşayan öğrenciler, korkuyla okul binasının içine doğru sığınmaya çalıştı. Okul binasının içerisine girerek koridorlarda oturan öğrencilerin bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

İDLİB'DE SON DURUM

Türkiye, Rusya ve İran, 2017'deki Astana toplantısında Esad rejiminin kontrolünde olmayan alanda 4 "gerginliği azaltma bölgesi" oluşturma karar aldı. Rejim, İran destekli teröristler ve Rusya, saldırılara devam etti ve 4 bölgeden 3'ünü ele geçirerek İdlib'e yöneldi.

Türkiye, Eylül 2018'de Rusya ile ateşkesi güçlendirmek için ek mutabakata varsa da saldırılar Mayıs 2019'da tekrar şiddetlendi. Türkiye ile Rusya’nın 5 Mart 2020'de sağladığı yeni mutabakatın ardından ateşkes büyük ölçüde korunuyor.

2017-2020 döneminde saldırılardan kaçan yaklaşık 2 milyon sivil Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmek zorunda kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...