Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Eylül 2021 18:12

İhlal üstüne ihlal: İngiltere'den füze denemesi yapan Kuzey Kore'ye kınama

Japonya, Kuzey Kore’nin balistik füze demesini gerçekleştirdiğini açıklamasının ardından İngiltere, Birleşmiş Milletler kararına rağmen silah denemesi yapan Kuzey Kore’yi kınadı.

İhlal üstüne ihlal: İngiltere'den füze denemesi yapan Kuzey Kore'ye kınama
İngiltere,Kuzey Kore,Güney Kore,Japonya,Balistik füze

Japonya, bugün Kuzey Kore’nin balistik füze olduğunu düşündüğü yeni bir silahın denemesini gerçekleştirdiğini açıkladı. Güney Kore de bu açıklamanın ardından bilginin doğru olduğunu teyit etti. İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan Kuzey Kore’nin üzen denemsine ilişkin, BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ederek kısa menzilli balistik füze fırlatmasını kınadığı belirtildi.

İHLAL ÜSTÜNE İHLAL: BU 6 OLDU

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Birleşik Krallık, Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması hedefine bağlı kalmaya devam ediyor ve ABD ile bölgesel ortakların Kore Yarımadası'nda barışı sağlama ve bölgesel istikrarı koruma konusundaki diplomatik çabalarını takdir ediyor. Kuzey Kore'yi diyaloğa geri dönmeye çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Füze testleriyle BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal eden Kuzey Kore, 2021 yılında toplam 6 kez füze denemesi gerçekleştirdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...