Tgrt Haber
19 May 2014 08:38

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii, 'Namaz kılanları öldürenler biz değiliz'

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii, mahkemedeki savunmasında, namaz kılanları öldürenlerin ve yaralıları yakanların kendileri değil teröristler olduğunu söyledi.

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii, 'Namaz kılanları öldürenler biz değiliz'
mısır, ihvan, namaz kılanları öldüren, mahkeme

Mısır'ın başkenti Kahire'nin kuzeyindeki Kalyub kentinin yolunu kesmek suçlamasıyla yargılanan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, mahkemede yaptığı savunmasında, namaz kılanları öldürenlerin ve yaralıları yakanların kendileri değil teröristler olduğunu belirtti. Bedii, çıkarıldığı mahkemedeki savunmasında, "İhvan olarak 85 yıllık geçmişimizde hiçbir zaman şiddet kullanmadık. Terörle suçlanacak hiçbir tutum sergilemedik. İnsaflı olanlar buna şahittir. Namaz kılanları öldürenler ve yaralıları canlı canlı yakanlar biz değil teröristler ve baltacılar idi. Biz, hiçbir zaman saldırılara karşılık vermedik. Allah'ın dinini hikmetle ve güzel nasihatle savunmaya devam edeceğiz" dedi. Kendilerini davetçi olarak tanımladıklarını ve halkın yargılayıcısı olmadıklarını kaydeden Bedii, her türlü şiddete karşı durmaya devam edeceklerini vurguladı. Mısır mahkemelerine siyasi çatışmalara girmeme çağrısında da bulunan Bedii, "Ben sizi bu siyasi çatışmaya katılmaktan tenzih ediyorum" diye konuştu.
Aynı davadan yargılanan Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci de savunmasında mevcut rejimi ve güvenlik güçlerini kincilik ve şahsi, siyasi düşmanlıkla suçlayarak, hayatını ilimle ve siyasetle geçirdiğini ve bir anda mafya başkanı olmakla suçlandığını dile getirdi. Biltaci, "Tarih, çok uzun süre geçmeden bir kaç ay sonra gerçeği ortaya çıkaracak, utanç verici durum düzeltilecek ve herkes tek tek yargılanacak" dedi. Bedii ve Biltaci'nin yanısıra aynı davadan eski Tedarik Bakanı Basim Avde, Hürriyet ve Adalet Partisi Yüksek Kurulu Üyesi Ahmed Diyab ve Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak liderlerinden Safvet Hicazi de yargılanıyor... Mahkeme, duruşmayı karar için 7 Haziran'a erteledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...