Tgrt Haber
12 May 2014 20:55

İhvan üyelerinin mal varlıklarına el koydular

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubu 17 kişinin "öldürmeye teşvik" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

İhvan üyelerinin mal varlıklarına el koydular
mısır, müslüman kardeşler, ihvan, mal varlıkları,

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubu 17 kişinin "öldürmeye teşvik" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmada, daha önce idam cezasına çarptırılan İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, tutulduğu sanık kafesinden, "Bu hak ve batıl arasında yeni bir mücadele, çatışmada yeni merhaledir. Allah ne güzel vekildir" diye seslendi.  Mahkeme, savunma heyetinin, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkan Yardımcısı İsam Aryan'ın hastalığı nedeniyle duruşmalara katılmaktan muaf tutulması talebini kabul etti ve şahitlerin dinlenmesi için duruşmayı 10 Haziran'a erteledi. Bedii, yardımcıları Hayrat Şatır ile Reşad el-Beyumi, HAP Genel Başkanı Saad el-Katatni, yardımcısı İsam el-Aryan ve eski İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif'in de arasında bulunduğu 17 İhvan üyesi, "öldürmeye teşvik, ruhsatsız silah ve mühimmat bulundurmak, terör örgütüne üye olmak" suçlamalarıyla yargılanıyor.
-İhvan'ın mal varlıklarına yönelik kararlar-
Öte yandan Adalet Bakanı Yardımcısı ve İhvan'a bağlı Mal Varlıkları ve Emlak Komitesi Başkanı İzzet Hamis, yaptığı yazılı açıklamada, İhvan'a bağlı 12 dernek, 6 şirket ve 30 İhvan yöneticisinin mal varlıklarına, icra ve güvenlik birimlerinin inceleme yapması amacıyla el konulmasına karar verildiğini bildirdi.  Açıklamada mal varlığına el konan kişi, şirket ve derneklerin ismi hakkında ise bilgi verilmedi. İhvan'ın mal varlığı dosyasını inceleyen komite, 26 Aralık 2013'te İhvan'a üye 132 kişi ve teşkilat yönetimindeki bin 54 derneğe, 31 Aralık'ta aralarında İhvan liderlerinin de bulunduğu toplam 572 kişiye, geçen mart ayında ise İhvan'a bağlı olduğu iddiasıyla 22 sivil toplum kuruluşuna ait mal varlıklarına el konulduğunu açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...