Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Aralık 2013 11:00

İhvan'dan 'terör örgütü' kararına tepki

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı, terör örgütü ilan edilmeleri kararının, karalama kampanyasının parçası olduğunu ve teşkilatı ortadan kaldırmayı hedeflediğini açıkladı.

İhvan'dan 'terör örgütü' kararına tepki
mısır, ihvan, terör örgütü kararına tepki, Mısır'a tepkiler,

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'ndan (İhvan), Bakanlar Kurulu kararıyla, terör örgütü listesine alınmaları üzerine yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Karar, illegal hükümetin, İhvan'ı dışlamak, tamamen ortadan kaldırmak ve meydanı darbecilere bırakmak için yürüttüğü karalama kampanyasının bir parçasıdır.  ABD ve İsrail'i memnun etmeyi de hedeflemektedir'' denildi. İhvan'ın tüm baskılara rağmen barışçıl çizgide ısrarcı olacağı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
''İhvan'ı şiddete zorlayanlar ve ülkede iç savaş kışkırtıcılığı yapanlar başarısız olacaktır. İhvan'ın, dini duruşu, insani ve milli tutumu barışçıldır. Mısır'da darbeye direnen unsurlardan birini hedef alan bu karar, darbeyi hezimete uğratacak halk hareketlerini sonlandıramayacaktır. Karar, İhvan'ın kazandığı seçimlere katılıp kaybetmiş yasa dışı bir hükümetin kararıdır. Delilsiz yargılayan da onlar, kararı infaz edenler de onlar. Mısır'da darbenin ardından İhvan'ın yasaklanmasına yönelik açılan davada ilgili mahkeme, "İhvan'ın ve bağlı tüm oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması, Müslüman Kardeşler Derneği'nin kapatılması ve derneğe ait taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması"na hükmetmişti. Bakanlar Kurulu da Dekahliye saldırısını gerçekleştirmekle suçladığı İhvan'ı, "terör örgütü" ilan etmiş ve üyeliği belirlenen herkese ağır cezai müeyyideler uygulanacağını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...