Tgrt Haber
05 Ocak 2014 07:01

İhvan'dan yalanlama

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı, Dekahliye Emniyet Müdürlüğünü hedef alan saldırı ile bir ilgilerinin ve bağlantılarının bulunmadığını bildirdi.

İhvan'dan yalanlama
Müslüman Kardeşler Teşkilatı,İçişleri Bakanı Tümgeneral Muhammed İbrahim,hedef alan saldırının planlayıcıları,23 Aralık'ta düzenlenen saldırı,

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada, İçişleri Bakanı Tümgeneral Muhammed İbrahim'in, İhvan liderlerinden Saad Hüseyin'in oğlu Yahya el-Mucdi'yi, Dekahliye Emniyet Müdürlüğü'nü hedef alan saldırının planlayıcıları arasında olmakla suçlamasını kabul etmedikleri vurgulandı.Açıklamada, "Beyt el-Makdis ve ona bağlı Ketaib el-Furgan örgütü ile hiçbir ilgimiz ve bağlantımız yoktur. Dekahliye olayının etraflıca ve şeffaf bir şekilde araştırılıp aydınlatılması gerekir. İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim'in dile getirdiği suçlamaların hiçbirini kabul etmiyoruz. Dile getirilenlerin tamamı iftira" denildi.Mansura kentinde bulunan Dekahliye Emniyet Müdürlüğüne 23 Aralık'ta  düzenlenen saldırıda 16 kişi hayatını kaybetmiş, 100'ün üzerinde kişi yaralanmıştı.
El-Kaide bağlantılı Ensar Beyt el- Makdis ve ona bağlı Ketaib el-Furgan örgütünün üstlendiği saldırıdan sorumlu tutulan İhvan,  25 Aralık'ta Bakanlar Kurulu kararıyla "terör örgütü" ilan edilmişti.Muhammed İbrahim, Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi dönemindeki Hişam Kandil hükümeti kabinesinde de içişleri bakanı olarak görev yapıyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...