Tgrt Haber
20 Ekim 2021 15:20

Doktorunun 'istirahat' et dediği II. Elizabeth 'yılın yaşlısı' ödülünü istemedi

Doktor tavsiyesi üzerine Kuzey İrlanda gezisini iptal eden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, 'The Oldie' dergisinin verdiği 'Yılın yaşlısı' ödülünü geri çevirdi.

Doktorunun 'istirahat' et dediği II. Elizabeth 'yılın yaşlısı' ödülünü istemedi
II. elizabeth,,ingiltere,,ödül,,kuzey irlanda,

İngiltere Kraliçisesi II. Elizabeth, doktor tavsiyesi üzerine Kuzey İrlanda gezisinden vazgeçti. Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada Kraliçe'nin doktorların önümüzdeki birkaç gün dinlenmesi yönündeki tıbbi tavsiyesini kabul ettiği ve Kuzey İrlanda'ya seyahat etmekten vazgeçtiği belirtildi. Açıklamada, ''Majestelerinin morali yerinde, bugün ve yarın bir dizi görev üstleneceği Kuzey İrlanda'ya ziyaret gerçekleştiremeyeceği için üzgün'' ifadeleri yer aldı.

Doktorunun 'istirahat' et dediği II. Elizabeth 'yılın yaşlısı' ödülünü istemediII. Elizabeth (Elizabeth Alexandra Mary Windsor)

'YILIN YAŞLISI' ÖDÜLÜNÜ GERİ ÇEVİRDİ

Kraliçe'nin Kuzey İrlanda ziyaretini iptal etmesinin ardından dikkat çeken ise 'Yılın yaşlısı' ödülünü geri çevirmesi oldu. İngiltere'de "The Oldie" dergisi tarafından her yıl önemli yaşlı insanların başarılarını kutlamak için verilen "yılın yaşlısı" ödülüne bu yıl Kraliçe II. Elizabeth layık görüldü. Ancak 95 yaşındaki Kraliçe II. Elizabeth, ödülü reddetti.

Doktorunun 'istirahat' et dediği II. Elizabeth 'yılın yaşlısı' ödülünü istemedi

''HİSSETTİĞİ YAŞTA OLDUĞUNA İNANIYOR''

Kraliçenin Özel Sekreter Yardımcısı Tom Laing-Baker tarafından dergiye gönderilen mektupta, Kraliçe'nin ödülü reddetmesini şu sözlerle açıkladı:

"Majesteleri insanın hissettiği yaşta olduğuna inanıyor. Bu nedenle ödülü kabul edebilmek için ilgili kriterleri karşıladığını düşünmüyor ve daha değerli bir alıcı bulacağınızı umuyor.''

Kraliçenin Nisan ayında hayatını kaybeden eşi Prens Philip, söz konusu ödülü 2011 yılında 90 yaşındayken almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...