Tgrt Haber
11 May 2021 07:33

III. Dünya Savaşı biyolojik silahlarla yapılacak

ABD Dışişleri Bakanlığının elde ettiği belgeler virüs ve Çin ilişkisini bir kez daha gündeme getirdi. Çinli bilim insanlarının son 6 yıldır koronavirüs dahil biyolojik ve genetik silahları araştırdığı ve SARS koronavirüslerinin askeri potansiyeli üzerinde çalışan Pekin yönetiminin olası Üçüncü Dünya Savaşı senaryosu için projeyi hazırda tuttuğu iddia edildi.

III. Dünya Savaşı biyolojik silahlarla yapılacak
çin,ABD,koronavirüs,3. dünya savaşı,biyolojik silah

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından elde edilen belgelere dayandırılan haberler virüs ve Çin ilişkisini bir kez daha gündeme getirdi.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre Çinli bilim adamları son altı yıldır koronavirüs dâhil biyolojik ve genetik silahları araştırıyor.

Aynı habere göre 2015'ten beri SARS koronavirüslerinin askerî potansiyelini değerlendiren Pekin yönetimi bu projeyi muhtemel bir 'Üçüncü Dünya Savaşı' senaryosu için hazır tutuyor. Proje bir savaş durumunda 'zaferin temel silahı' olarak adlandırılıyor.

Belgelerde Üçüncü Dünya Savaşı'nın beklenenin aksine kimyasal ve nükleer silahlar ile değil, biyolojik silahlar ile yapılacağı tezi yer alıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...