Tgrt Haber
25 Aralık 2013 10:57

İİT, BM'den sonra en prestijli kuruluş

Görevini 29 Aralık'ta devredecek olan İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İhsanoğlu, teşkilatın bugün dünyanın BM'den sonra en prestijli ikinci kuruluşu haline geldiğini söyledi.

İİT, BM'den sonra en prestijli kuruluş
iit, bm, islam işbirliği teşkilatı, genel sekreteri ihsanoğlu, ekmeleddin ihsanoğlu,

Görevini 29 Aralık'ta eski Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanı İyad Medeni'ye devredecek olan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, çeşitli tarım projelerinin ve su kuyularının açılışı için gittiği Nijer'de AA muhabirine açıklamada bulundu. İhsanoğlu, İİT'nin zor aşamalardan geçerek bugünlere geldiğini vurgulayarak şöyle konuştu: "Bırakın sokaktaki insanları, dünyadaki elit çevreler bile İİT'yi bilmiyordu. İİT, sadece devlet başkanları veya bakanlar düzeyinde tanınıyordu. Göreve geldiğimiz günden bu yana İİT'nin tüm yapısını değiştirecek somut adımlar attık.
İsminden tutun amblemine kadar çok şeyi değiştirdik. Maaşların alınmasında bile güçlükler yaşanıyordu. Ancak İİT bugün, dünyanın BM'den sonra en prestijli ikinci kuruluşu haline geldi. BM tarihinde ilk kez sadece İİT için özel oturum düzenledi. Bu, İİT'nin tarihinde çok önemli gelişmedir ve başarılarımızın teyididir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...