Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Mart 2020 14:47

İki ülkede daha toplu ibadetler askıya alındı

Katar ve Cezayir, korona virüsü salgınını önlemek amacı ile camilerde yapılan toplu ibadetleri askıya aldı. Salgını engellemek için tüm camileri kapatma kararı verdi.

İki ülkede daha toplu ibadetler askıya alındı
Katar,,Cezayir,,cami,,koronavirüs,,toplu ibadet

Katar, bugün toplu yapılan tüm ibadetleri askıya alındığını duyurdu.

38 yeni koronavirüs vakası tespit edildi

Askıya alınan ibadetler arasında cuma namazlarının da dahil olduğu bildirildi. Yasak nedeniyle tüm camilerin kapatılacağını duyurdu. Katar Sağlık Bakanı yaptığı açıklamada 38 yeni korona virüsü vakasının olduğunu bunlardan 3’ünün Katar vatandaşı olduğunu geri kalanların ise yurt dışından geldiğini belirtti.

Katar’da toplam vaka sayısının 439 çıktığı açıklandı. Sağlık Bakanı, alınan kararın komşu ülkelerde de benzer şekilde olduğunu vurguladı.

Karar fetva komitesi ile birlikte alındı 

Katar’ın ardından benzer bir haber de Cezayir’den geldi. Cezayir, korona virüsüyle mücadele kapsamında tüm toplu ibadetlerin askıya aldığını ve tüm camilerin kapatıldığını duyurdu. Cezayir Diyanet İşleri ve Vakıflar Bakanı Youssef Belmahdi, yaptığı açıklamada kararın fetva komitesi ile birlikte alındığını vurguladı.

Cezayir’de bugüne kadar 60 korona virüsü vakası bildirildi, vakalardan 4’ü hayatını kaybetti. Cezayirli Bakan korona virüsü vakalarının genelinin Avrupa ziyareti gerçekleştirdiğini vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...