Tgrt Haber
26 Haziran 2017 16:22

İkizleri ayırmak için 50 cerrah seferber oldu

Kenya'da, bellerinden yapışık ikizler Blessing ve Favour 23 saat süren ve 50 hekimin görev aldığı ülke tarihinin en büyük operasyonlarından biriyle ayrıldı. İkizler ortak omurilik, rektum, anüs, birkaç kas grubu, doku ve deriye sahipti.

İkizleri ayırmak için 50 cerrah seferber oldu
kenya,ikiz

Ameliyatın seyrini belirleyebilmek için estetik cerrah ikizlerin pelvisinin 3D modelini oluşturdu. . İkizleri uyutmak ve stabilize etmek ise 3 saat sürdü.

2 yaşındaki yapışık ikizlerin ayrılma ameliyatı Kenya cerrahi tarihinde bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor. İkizler bir yaşındayken planlanmaya başlayan operasyon için farklı uzmanlık alanlarından 50 kişilik bir cerrah ekibi oluşturuldu.

Ameliyattan bir hafta önce bir prova yapıldı. İkizlerin ameliyatı kesintisiz olarak 23 saat sürdü. İkizlerden birinde hareket kısıtlanması görüldü fakat gördüğü tedavi sonra hafif bir topallamayla yürüyor. Kasım 2016’da yapılan ameliyattan sonra ikizler Blessing ve Favour 15 Haziran’da taburcu edildi.

İkizleri ayırmak için 50 cerrah seferber oldu

İkizler ameliyattan sonra bu hale geldi...

İkizleri ayırmak için 50 cerrah seferber oldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...