Tgrt Haber
28 Ocak 2014 20:34

İlber Ortaylı birden fenalaştı

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın konuşması sırasında İlber Ortaylı birden fenalaştı.

İlber Ortaylı birden fenalaştı
Fransa Cumhurbaşkanı,Hollande,İlber Ortaylı,Türkiye ziyareti,Galatasaray Üniversitesi,GSÜ,ilber ortaylı makaleleri,ilber ortaylı kimdir,ilber ortaylı hayatı,ilber ortaylı twitter

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Türkiye ziyaretinin ikinci gününde Galatasaray Üniversitesi’nde. Hollande'ın konuşma yaptığı sırada ünlü tarihçi İlber Ortaylı fenalaştı. Hollande, GSÜ'ye gelişinde ilk önce Rektör Prof. Dr. Ethem Tolga'nın odasına geçti. Cumhurbaşkanı Hollande'a üniversite ziyareti kapsamında Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve Yükseköğrenim Bakanı Genevieve Fioraso eşlik etti. Cumhurbaşkanı Hollande rektörlük ziyaretinin ardından öğrencilere hitap etmek üzere GSÜ Aydın Doğan Oditoryumu'na geçerken alınan olağanüstü güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Hollande'ın rektörlük ziyareti sırasında içeriye AA, AFP ve TF1 dışında hiçbir basın mensubu alınmazken, Cumhurbaşkanı'nın öğrencilere hitaben yaptığı konuşmayı da birçok gazetecinin takip etmesine izin verilmedi.

“YOLLARI GALATASARAY’DAN GEÇER”

GSÜ Aydin Doğan Oditoryumu'nda yaptığı konuşmasında tüm Fransa cumhurbaşkanlarının yolunun bir şekilde Galatasaray'dan geçtiğini söyleyen Hollande, Türk kültürüne yaptığı katkılardan ötürü yazar Orhan Pamuk ve yönetmen Fatih Akın’a teşekkür etti. Fransızca eğitim veren bir üniversite olan GSÜ'nün önemine vurgu yapan Hollande, Fransızca’nın sadece bir dil olmaktan öte iki ülke kültürünü birleştiren bir unsur olduğunu söyledi. Hollande'ı dinleyenler arasında GSÜ öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yanı sıra Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal da vardı.

ORTAYLI FENALAŞTI

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın konuşması sırasında İlber Ortaylı birden fenalaştı. Hollande konuşmasını yarıda kesti. O sırada salında bulunan bir doktor Ortaylı’ya ilk müdahalede bulundu. Şekeri yükseldiği öğrenilen Ortaylı, alkışlar eşliğinde salonda çıkarıldı.

"ESERLERİ DAHA ÇOK OKUNACAK"

Ortaylı yapılan ilk müdahalenin ardından kendine geldi ve alkışlar arasında salondan çıktı. Ortaylı'ya bizzat geçmiş olsun diyen Hollande, konuşmasına devam etmeden önce, "Bu talihsiz olay sayesinde İlber Ortaylı'nın eserleri artık daha çok bilinecek" diye espri yaparak, salondaki gerilimi yatıştırmaya çalıştı. Hollande daha sonra konuşmasına kaldığı yerden devam etti.

İlber Ortaylı kimdir? İlber Ortaylı sağlık durumu nasıl?

1947 yılında Avusturya'da bir göçmen kampında Kırım Tatarı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 2 ya?ındayken ailesiyle birlikte Türkiye'ye göç etti. İlk ve orta öğrenimini İstanbul Avusturya Lisesi'nde tamamladı. 1965 yılında Ankara Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye ziyaretinin ikinci gününde Galatasaray Üniversitesi'nde. Hollande'ın konuşma yaptığı sırada ünlü tarihçi İlber Ortaylı fenalaştı. Hollande, GSÜ'ye gelişinde ilk önce Rektör Prof. Dr. Ethem Tolga'nın odasına geçti. Cumhurbaşkanı Hollande'a üniversite ziyareti kapsamında Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve Yükseköğrenim Bakanı Genevieve Fioraso eşlik etti.

Özel yaşamı

1981 yılında Mersin eski Senatörü Dr. Talip Özdolay'ın kızı Ayşe Özdolay ile evlendi ve bu evlilikten Tuna adında bir kızı oldu. Daha sonra 1999 yılında eşinden boşandı. Ortaylı, bilgisayar ve internet kullanmayı sevmemektedir. Herhangi bir sosyal medya sitesinde adına açılmış hesapların hiçbiri kendisinin değildir. İlber Ortaylı'nın ayrıca çocukluğundan beri büyük bir tutku ve özenle biriktirdiği minyatür otomobillerden oluşan büyük bir koleksiyonu vardır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...