Tgrt Haber
03 Haziran 2021 09:48

İlk kez Filistinleri temsil eden bir parti İsrail'de hükümete katılacak

İşgalci İsrail’de ilk kez bir Filistinlileri temsil eden bir parti, Netanyahu’nun rakipleri Yesh Atid(Gelecek Var) ile Yamina Partisi’nin liderliğindeki muhalefet partileriyle hükümete katılacak.

İlk kez Filistinleri temsil eden bir parti İsrail'de hükümete katılacak
İsrail,,Filistin,,Parti,,Hükümet,,Koalisyon,

İsrail’de Filistinliler tarafından kurulan 1948 İslami Hareketi’nin siyasi uzantısı olan Arap Listesi (Ra’am) lideri Mansur Abbas, kalisyon hükümetine katılmak için imza attı. Güven oylamasından sonra hükümette yer alacak.Mansur, İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun yaptığı açıklamada, koalisyon hükümetinin kurulmasıyla ilgili anlaşmanın Arapların yararına birçok madde içerdiğini ve büyük bütçe tahsisleri olduğunu söyledi.

“ZOR BİR KARARDI”

İlk kez Filistinlileri temsil eden bir partinin hükümete katılacağını belirten Mansur, “Zor bir karardı. Pek çok tartışma var ama biz hükümetin kurulması için iyi bir fırsat olduğuna inanıyoruz” dedi.

“TARİHİ BİR ANLAŞMA İMZALANDI”

Ra’am'dan yapılan yazılı açıklamada ise Arapların yarına olacak büyük ve geniş kazanımlar karşılığında tarihi bir anlaşma imzalandığı değerlendirmesi yapıldı. Koalisyon anlaşmasının maddelerine ilişkin bilgi verilen açıklamada, İsrail Meclisinin 2017'de çıkardığı ve Araplara ait evlerin yıkım sürecini hızlandırmayı amaçlayan yasada 120 gün içinde değişiklik yapılmasının öngörüldüğü ifade edildi.

KOALİSYON İÇİN EN SON TARİH 14 HAZİRAN

Netanyahu'yu koltuğundan edecek koalisyon hükümetinin kurulabilmesi için en geç 14 Haziran'a kadar güven oyu alıp yemin etmesi gerekiyor. Bennett-Lapid liderliğindeki koalisyon hükümeti belirtilen sürede Meclis'te güven oyu alırsa, İsrail'de Mart 2009'dan bu yana başbakanlık koltuğuna oturan Netanyahu dönemi bitecek.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...