Tgrt Haber
16 Ocak 2014 08:55

IMF Başkanı Lagarde’dan büyüme uyarısı

Lagarde, dünya ekonomisi büyümede potansiyelin altında kalırsa deflasyon riskinin gerçekleşebileceğini, önceliğin büyümeyi hızlandırıp, iş sahası oluşturmak olması gerektiğini söyledi.

IMF Başkanı Lagarde’dan büyüme uyarısı
imf başkanı, christine lagarde, lagarde'den uyarı, lagarde'den büyüme uyarısı, ımf başkanı'ndan büyüme uyarısı,

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, 2014 yılında dünya ekonomisinin önceliğinin büyümeyi hızlandırıp daha çok insana yeni iş sahası oluşturmak olması gerektiğini belirtti. Lagarde, Washington’daki Ulusal Basın Kulübünde yaptığı konuşmada, 2014 yılı dünya ekonomisinin görünümüyle ilgili görüşlerini açıkladı. Büyüme hızının, potansiyelin altında kalması durumunda deflasyon riskinin gerçekleşebileceği uyarısında bulunan Lagarde, ekonomi politikalarının önceliğinin, daha fazla iş sahası oluşturmak olması gerektiğinin altını çizdi. Küresel politika yapıcılarının gösterdiği çaba sayesinde son beş yılda ekonomide en çok korkulan olasılıkların gerçekleşmediğini söyleyen Lagarde, 2014 yılına iyimser duygularla girildiğini ifade etti. Lagarde, "Genel olarak yönümüz olumlu ancak küresel büyüme hala çok düşük, fazla kırılgan. Büyüme hızı, dünya genelinde iş arayan 200 milyon kişinin beklentisini karşılamaktan uzak" diye konuştu.
Gelişmiş ülkelerde 2013 yılının ikinci yarısında gözlenen ekonomik toparlanmanın, 2014 yılında da artarak devam etmesini öngördüklerini anlatan Lagarde, bu gelişme ışığında IMF’nin 21 Ocak'ta dünya ekonomisiyle ilgili büyüme tahminini yukarı doğru revize edeceğini ancak yine de yüzde 4’lük potansiyel büyüme hızının altında kalınacağını vurguladı. IMF Başkanı Lagarde, gelişmiş ülkelerin deflasyon riskiyle kararlılıkla mücadele etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...