Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Kasım 2018 20:06

İnanılmaz bir tür bulundu! Yavrularını sütle besliyor...

Laboratuvar ortamında yapılan incelemede anne örümceklerin yavrularını sütsü bir maddeyle beslediği ve 40 güne kadar baktığı gözlemlendi.

İnanılmaz bir tür bulundu! Yavrularını sütle besliyor...
süt,

Çinli bilim insanları yavrularını sütle besleyen ve  onlara olgunluk dönemine kadar bakan örümcek türü buldu. 

Şinhua ajansının haberine göre, Çin Bilimleri Akademisi bünyesinde  faaliyet gösteren Şişuangbanna Botanik Bahçesi'den araştırmacılar Güney Asya'da  karıncaya benzeyen, yuvalarda yaşayan ve zıplayan "Toxeus Magnus" adlı örümcek  türünü keşfetti.

Laboratuvar ortamında 19 farklı yuvada 187 örümcek yavrusu üzerinde  yapılan incelemelerde, anne örümceklerin sütsü bir maddeyle yavru örümcekleri  beslediği ve yavrular olgunluğa erişinceye kadar onlara baktığı tespit  edildi.

Yavruların ilk 20 gün boyunca yere dökülen süte benzer maddeyi içtiği  ve anne örümceğin karın bölgesindeki bir bölgeyi emdiği gözlemlendi.

Ayrıca 20 - 40 gün arasındaki yavru örümceklerin de hem avlandığı hem  de anne sütüyle beslenmeye devam ettiği belirlenirken, olgunluğa erişme olan 40  günden sonra ise sadece dişilerin anne örümceklerin yanında kalabildiği, erkek  yavruların ise dışlanarak yuvayı terk etmeye zorlandığı öğrenildi.

Araştırmayı yöneten Çın Çanci, çalışmanın, araştırmacıları başta  omurgasız olmak üzere hayvanlar arasında ebeveynlik tarzını yeniden  değerlendirmeye teşvik ettiğini söyledi.

Omurgasız hayvanlar,  dünyadaki türlerin yüzde 95'ini oluşturuyor.  Araştırma ABD'deki "Science" dergisinde yayımlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...