Tgrt Haber
02 Kasım 2015 11:19

Independent, 'Erdoğan ezici bir zafer kazandı'

İngiliz Independent gazetesi Türkiye'deki seçimlerle ilgili analizinde, 'Erdoğan, partisinin parlamentoda çoğunluğu elde etmesiyle ezici bir zafer kazandı' derken, Erdoğan'ın Suriye politikasında elinin güçleneceğine dikkat çekti.

Independent, 'Erdoğan ezici bir zafer kazandı'
Independent, Erdoğan, seçim saferi, ak parti seçim,

Independent yazarı Patrick Cockburn, seçimlerle ilgili analizinde, "Erdoğan, partisinin parlamentoda çoğunluğu elde etmesiyle ezici bir zafer kazandı" dedi.
Cocburn yazısından Erdoğan'ın Suriye politkasına ilişkin dikkat çeken noktlar şöyle:
"Halktan aldığı yetkiyle Suriye'deki gelişmeleri etkileme konusunda Erdoğan'ın eli güçlenecek. Şimdi, Türkiye'nin Suriye'de askeri açıdan daha büyük bir rol oynaması için bastırabilir."
"Siyasi belirsizliğin sona ermesinin Türk Hükümetini güçlendireceği beklentisiyle Türk lirası dün gece dolar karşısında yükselişe geçti. Ancak giderek büyüyen etnik, mezhepsel ve dinsel ayrışma ortadan kalkmayacak. Kürtler arasında HDP'nin desteğindeki azalma, tek yolun silahlı mücadele olduğunu düşünenlerin elini güçlendirecek."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...