Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ağustos 2014 19:13

İnfaz görüntüleri kumpasmıydı

ABD'li gazeteci Foley'nin IŞİD militanı tarafından kafası kesilerek öldürülmesine ilişkin 4 dakika 40 saniyelik video görüntülerinin bir kısmının kurmaca olabileceği ileri sürüldü.

İnfaz görüntüleri kumpasmıydı
abd, times, infaz,

Times gazetesi, İngiliz uzmanlar tarafından incelenen görüntülerdeki gözleri ve elleri haricinde bütün vücudu kapalı olan İŞİD militanının ABD'li gazeteci James Foley'i kamera önünde değil, daha sonra öldürmüş olabileceğini iddia etti. Foley’nin öldürüldüğüne dair herhangi bir şüphe olmadığını belirten gazete, çekim sonrası tekniklerinin yoğun bir biçimde kullanıldığı görüntülerde aynı zamanda çok fazla ışık olduğuna işaret edildi. Gazete, ismi açıklanmayan bir görüntü uzmanının "Bence bu sahnelenmiş bir görüntü. Gazeteci, kamera durdurduktan sonra infaz edilmiş olabilir" ifadesine yer verdi. İŞİD’in Foley'nin infaz görüntüleriyle büyük bir propaganda yapma fırsatı elde ettiğini vurgulayan Times, bazı görüntü uzmanlarının Foley'nin görüntüdeki İngiliz aksanlı, siyahlara bürünmüş militan tarafından değil başka bir militan tarafından öldürülmüş olabileceğini dile getirdiğini yazdı. İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Peter Westmacott, dün CNN televizyonuna yaptığı açıklamada görüntüdeki IŞİD militanının "kimliğini belirlemeye çok yakınız" ifadesini kullanmıştı. Görüntülerdeki kişinin sesinin gelişmiş tanımlama teknolojileriyle belirlenmeye çalışıldığını vurgulayan Westmacott,  "Bu kişinin tam olarak kim olduğunu söyleme durumunda değiliz fakat sanıyorum, çok yaklaştık. Bu, sadece vahşi bir katille ilgili değil. Bu durum vatandaşlarımıza bir tehdit" şeklinde konuşmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...