Tgrt Haber
05 Eylül 2021 18:21

İngiliz askerlerin Taliban’dan burka giyerek kaçtığı ortaya çıktı

Afganistan’ın Taliban kontrolüne geçmesi ile birlikte yaklaşık 20 İngiliz özel kuvvetler askeri Taliban’ın eline düşmemek için burka giyerek kaçtığı öğrenildi

İngiliz askerlerin Taliban’dan burka giyerek kaçtığı ortaya çıktı
İngiliz,askerler,taliban,afganistan

Afganistan 20 yıl sonra Taliban kontrolüne geçti. Ülkede Afganistan bayrakları sökülürken yerine Taliban bayrakları asıldı. Dünyanın konuştuğu tahliye operasyonları 31 Ağustos’ta sona erdi ve Taliban ülkede tam hakimiyet sağladı. Dünyadaki farklı ülkeler askerlerini çekerken kalanlar ise Taliban’ın esiri olmadan kaçmaya devam ediyor. Bunlardan biri de İngiltere ordusuna bağlı özel birlik olan SAS askerleri. Yaklaşık 20 kadar İngiliz askerin Taliban’dan nasıl kaçtıkları ortaya çıktı. Taksi filosunda Taliban militanlarının barikatlarını aşarak yüzlerce kilometre yol kat eden İngiliz askerler Taliban bayrakları sallayarak militanları karşılamak için Kabil'e gideceklerini söyledi. Daily Star gazetesinin haberine göre, İngiliz askerlerin kaçışına Afgan polisinin farklı renklerde burkalar sağlayarak yardım ettiği kaydedildi.

HAVALİMANINA ULAŞABİLMEK İÇİN BURKA GİYDİLER

Konuyla ilgili bir kaynak, aylardır Afganistan'da bulunan özel kuvvet askerleri için "Askerler, silah ve mühimmat dışındaki teçhizatlarının çoğunu bıraktı ve burkalarla örtündü. Daha sonra beş taksiyle Kabil'e gittiler." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...