Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Ağustos 2021 16:06

İngiliz mahkemesinden Akın İpek kararı: Türk mahkemeleri yetkilidir

FETÖ’cü Akın İpek kayyumlara karşı İngiltere’de açtığı davayı kaybetti. İngiliz mahkemesi Türk mahkemesinin yetkili olduğunu ve bunun tartışılamayacağını belirtti.

İngiliz mahkemesinden Akın İpek kararı: Türk mahkemeleri yetkilidir
KAYYUM,AKIN İPEK,İNGİLİZ MAHKEMESİ

FETÖ’cü Akın İpek’e bir darbe de İngiltere’den geldi. 15 Temmuz Darbe girişimi öncesinde Londra'ya kaçan firari Akın İpek, Türk mahkemelerinin Koza-İpek Holding’e atadığı kayyumlara karşı İngiltere’de açtığı davayı kaybetti. Mahkeme, kayyum atamalarının geçerli olduğunu belirterek, “Koza Altın’ı temsil eden kayyumlar tartışmasız yetkilidir” kararı verdi.

KAYYUMLARIN TEMSİL HAKKI VAR

Firari Akın İpek, Koza-İpek Holding'e atanan kayyumlara karşı İngiltere'de dava açmıştı. Kararını açıklayan İngiliz mahkemesi, Koza Grubu'na, Türk mahkemelerinden atanan kayyumların temsil haklarının bulunduğuna hükmederek “Türk mahkemeleri tarafından atanmış kayyumların yetkisi tartışılamaz” dedi. İngiliz mahkemeleri, kayyumların ve yönetim kurulu üyelerinin atamalarının Türk iç hukuk düzenini ilgilendirdiğini belirtti. Atamaların Türk hukuku uyarınca geçerli atamalar olduğunu ve bunun hiçbir şekilde İngiliz kanunları uyarınca İngiliz mahkemeleri tarafından değerlendirilmesi gereken bir konu olmadığına hükmetti.

İngiliz mahkemesinden Akın İpek kararı: Türk mahkemeleri yetkilidir

60 MİLYON POUND GERİ GELECEK

Akın İpek'in kaçmadan önce Londra'da Koza Ltd. adlıyla bir madencilik şirketi kurduğu ve usulsüz olarak buraya 60 milyon pound kaçırdığı tespit edilmişti. Bu kararla İpek'in aktardığı 60 milyon pound geri gelecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...