Tgrt Haber
16 Ağustos 2021 12:37

'Dünyanın en kötü yerlerini' keşfeden İngiliz öğrenci Afganistan'da sıkışıp kaldı

İngiltere'deki Loughborough Üniversitesi öğrencisi Miles Routledge, ''Dünyanın en kötü yerlerini'' gezerken Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesiyle ülkede sıkışıp kaldı.

'Dünyanın en kötü yerlerini' keşfeden İngiliz öğrenci Afganistan'da sıkışıp kaldı
afganistan,,taliban,,ingiltere,,öğrenci,

''Dünyanın en kötü yerlerini'' keşfetmeyi sevdiğini söyleyen gezgin İngiliz öğrenci, birkaç gün önce Afganistan'a seyahat etti. Fakat dün Taliban'ın Kabil'e girerek ülke yönetimini ele geçirmesiyle Afganistan'dan çıkamadı. 21 yaşındaki Miles Routledge, normalde seyahatlerini sosyal medya hesabından yayımlıyordu. Afganistan'daki krizin ardından ise sosyal medyadaki paylaşımlarını sonlandırdı.

Taliban'ın yönetimi ele geçirmesiyle İngiltere'ye dönemeyen İngiliz öğrenci, Birleşik Krallık'tan yardım istedi. Şimdilerde Birleşmiş Milletler'in güvenli evinde kaldığını söyleyen Routledge, The Times'a yaşadıklarını anlattı. 

'Dünyanın en kötü yerlerini' keşfeden İngiliz öğrenci Afganistan'da sıkışıp kaldı

Daha önceki seyahatlerini coşkuyla sosyal medya hesabından paylaştığını söyleyen Routledge, Taliban'ın ülkeyi ele geçirmesiyle ''Ölümü kabul ettiğini'' söyledi. Routledge, gerilimden kaçarken ceset gördüğünü de söyledi. 

YEREL KIYAFETLERLE KAMUFLE OLMAYA ÇALIŞTI

Routledge, Kabil'deki durum kötüleşmeye başlayınca ise Kabil Havalimanı'na ulaşmak için yerel kıyafetler tercih ettiğini, havalimanı yakınlarında kendisine nereli olduğunu soran isyancılarla karşılaştığını anlattı. Routledge, nereli olduğunu soranlara İngiliz olduğunu söylemekten çekindiğini Galler'den olduğunu söylediğini bu sayede gitmesine izin verdiklerini anlattı.

'Dünyanın en kötü yerlerini' keşfeden İngiliz öğrenci Afganistan'da sıkışıp kaldı

The Times'a yaptığı açıklamaların ardından sosyal medyada tepkiler alan Routledge, tehlikeli bir yolculuk yaptığı için eleştirildi. Bazıları ise Routledge'ye inanmadı ve seyahat tarihlerini kanıtlayan belgeler ve fotoğraflar yayımlamasını istedi.

Eleştirilere cevap veren Rotledge, şunları söyledi:

''Bir bankacıyım ve risk almayı seviyorum. Plajda uzanmaktan nefret ediyorum bu yüzden farklı bir şey yapmak istiyorum. Mezun olduktan sonra tam zamanlı bir işim olacak ve belki bir ailem olacak, bu yüzden bir daha böyle şeyler yapma fırsatım olmayacak. Afganistan'ın oldukça güzel göründüğünü, yemeklerin harika göründüğünü ve çok ucuz olduğunu düşündüm."

Öte yandan Başbakan Boris Johnson bugün erken saatlerde İngiltere hükümetinin önceliğinin kalan İngilizleri acilen ülkeden çıkarmak olduğunu söyledi.

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...