Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Nisan 2014 22:46

İngiliz ve Fransızlar AB'den memnun değil

Avrupa genelinde yapılan bir araştırma, Fransızlar ve İngilizlerin Avrupa Birliği'ne dahil olmaktan memnun olmadığını ortaya koydu.

İngiliz ve Fransızlar AB'den memnun değil
Avrupa Birliği, Fransa, ingiltere, fransız, ingiliz, AB, DÜNYA haberleri, DÜNYA,

Ifop araştırma şirketi tarafından yapılan "Avrupa'ya Bakış" başlıklı araştırmada, "Avrupa Birliği'nin parçası olmaktan memnun musunuz" sorusuna, İngilizlerin yüzde 56'sı, Fransızların da yüzde 52'si "memnun değilim" yanıtını verdi. Fransızlar, AB'nin parçası olmaktan memnun olmadıklarını söyleseler de yüzde 74'ü Mayıs ayında düzenlenecek Avrupa Parlementosu seçimlerinde oy kullanacağını vurguluyor. Araştırmaya göre, Fransız toplumu AB konusunda hayal kırıklığına uğradı ve bu hayal kırıklığı neticesinde giderek içine kapandı. Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan Fransızların oranı yüzde 83 olarak belirlenirken, bu oranın 2003'te yüzde 52 olduğunun altı çiziliyor. İspanyolların yüzde 56'sı, İtalyanların ise yüzde 50'si Türkiye'nin AB üyeliğine destek veriyor. Fransızların yüzde 38, Almanların da yüzde 44'ü Euro para birimini kullanmak istemezken, ileri yaştaki katılımcıların, eski para birimlerine dönme konusuna daha şüpheci yaklaştığı kaydedildi. Araştırma, Fransız, Alman, İspanyol, İtalyan ve Belçikalı 4879 kişiyle yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...