Tgrt Haber
27 Haziran 2022 10:20 - Güncelleme : 27 Haziran 2022 10:25

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’dan uyarı: Başarırsa felaket olur

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ederken İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'nın Ukrayna'daki olası zaferinin kesinlikle felaket olacağı konusunda uyardı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’dan uyarı: Başarırsa felaket olur
Boris Johnson,Ukrayna,Rusya

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatı 4 ayı aştı. Ülkenin başkenti Kiev ve çevresinden geri çekilen Rusya, ülkenin doğrusundaki Donbas’ya yoğunlaşmış durumda. Bir süredir saldırılarını artıran Rusya, Donbas’ın büyük bir kısmını kontrolü altına almış durumda. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin silah yardımı çağrısı yapmasının ardından İngiltere Başbakanı Boris Johnson’dan kritik açıklama geldi. CNN’e röportaj veren Johnson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgalinde başarılı olmasına izin vermenin dünya için kesinlikle feci sonuçlar doğuracağı konusunda uyardı.

ABD VE BATI’YA ÇAĞRI: ZAMANI DEĞİL

Johnson, Rusya’nın saldırısının savaşın petrol fiyatları üzerindeki etkisine rağmen Amerikalılara, Britanyalılara ve Batılı ülkelere Moskova'yı cezalandırma kararlılığını sürdürme çağırısında bulundu.  Johnson, "Amerika Birleşik Devletleri'ndeki insanlara bunun yapılması gereken bir şey olduğunu ve bunun barış, özgürlük ve demokrasi için adım atmak olduğunu söyleyebilirim" dedi. Johnson konuşmasına şöyle devam etti: "Putin'in yanına kâr kalmasına, ilhak etmesine ve özgür, bağımsız, egemen bir ülkenin büyük kısımlarını ele geçirmesine izin verirsek o zaman dünya için sonuçlar kesinlikle felaket olur" dedi.

Downing Street'e göre Johnson, daha önce Ukrayna'ya daha fazla finansal destek sözü verdi. Johnson ayrıca, "Şimdi Ukrayna'dan vazgeçmenin zamanı değil" diyerek savaşın yorgunluğuna karşı uyarıda bulundu.

 

Kaynak: CNN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...