Tgrt Haber
09 Kasım 2021 08:52

İngiltere Covid-19 aşısı Sinovac'ı onaylı aşılar listesine ekleyecek

İngiltere, Covid-19 aşıları Sinocav, Sinopharm ve Covaxin'i onayladığı aşılar listesine ekleyeceğini duyurdu.

İngiltere Covid-19 aşısı Sinovac'ı onaylı aşılar listesine ekleyecek
ingiltere,,covid-19,,sinovac,,aşı,,koronavirüs

İngiltere Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Covid-19 aşı listesine Sinovac, Sinopharm ve Covaxin eklenecek. Yeni liste, 22 Kasım saat 04.00'ten itibaren geçerli olacak. Böylece Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya ve Hindistan gibi ülkelerde Sinovac, Sinopharm ve Covaxin aşılarını olanlar, İngiltere'ye seyahat edebilecek.

Daha önce Pfizer-BioNTech, Oxford-AstraZeneca, Moderna ve Janssen'ın aşılarını onaylayan İngiltere'nin seyahat kurallarına göre, onaylı aşılardan biriyle tam aşılanan ve aşı sertifikası bulunanlar, yolculuk öncesi Kovid-19 testi yaptırmak veya vardıktan sonra karantinaya girmek zorunda kalmıyor. Bu kişiler, sadece İngiltere'ye vardıktan 2 gün sonra hızlı antijen testi yaptırıyor.

İngiltere Covid-19 aşısı Sinovac'ı onaylı aşılar listesine ekleyecek

Sağlık Bakanı Sajid Javid, bu adımın seyahat sektörü ve şirketler için faydalarına işaret ederken, aileleri ve arkadaşları da yeniden bir araya getireceğini belirtti.

İngiltere, ekim ayında Türkiye dahil 37 ülkenin aşı sertifikalarını tanımış ancak onaylı aşı listesinde Sinovac bulunmadığı için sadece Pfizer-BioNTech aşısı olanlara seyahatlerde kolaylık sağlanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...