Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ocak 2022 14:29 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 00:15

İngiltere salgın politikasında en başa döndü: Koronavirüsle yaşamayı öğrenmeliyiz

Omicron varyantı ile etkisini arttıran koronavavirüs salgını sonrası İngiltere kısıtlamalara gitme kararı almıştı. Salgının gidişatını değerlendiren yetkililer kovid politikasında en başa dönerek kısıtlamaları kaldırma kararı aldı. Konuyla ilgili konuşan İngiltere Sağlık Bakanı Sacid Cavid, "Koronavirüsle yaşamayı öğrenmek zorundayız" dedi.

İngiltere salgın politikasında en başa döndü: Koronavirüsle yaşamayı öğrenmeliyiz
İngiltere,Koronavirüs,Kovid-19

İngiltere'de Omicron varyantı ile koronavirüs salgını etkisini arttırdı. Artav vakalar sonrası yapılan görüşmeler ile birlikte tekrardan kısıtlamalara gitme kararı alınmıştı. Sağlık Bakanlığı farklı bir yol izleyerek Omicron varytantının yayılma hızını düşürmek için kısıtlamaları kaldırma kararı aldı.

"KOVİDLE YAŞAMAYI ÖĞRENMEK ZORUNDAYIZ"

Omicron varyantını ve salgının gidişatını değerlendiren İngiltere Sağlık Bakanı Sacid Cavid, koronavirüs konusundaki görüşlerini dünya ile paylaştı.

İnsanların griptende öldüğünü belirten Cavid,  "Kötü bir grip yılında ne yazık ki yaklaşık 20 bin can kaybedebilirsiniz, ancak buna karşılık tüm ülkeyi kapatmıyoruz." ifadelerini kullandı.  Koronavirüsün ortadan kaybolmadığını vurgulayan Cavid, uzun yıllar boyunca belkide sonsuza kadar varlığını sürdüreceğini söyleyerek, "Koronavirüsle yaşamayı öğrenmek zorundayız" dedi.

"DÜNYAYA ÖNCÜLÜK EDİYORUZ"

İngiliz Bakan, pandemiden endemiye geçişte Avrupa'ya liderlik ettiklerini kaydetti ve ekledi: Dünyaya koronavirüs ile nasıl yaşayabileceğini göstermede öncülük ettiğimizi düşünüyorum.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...