Tgrt Haber
01 Temmuz 2022 17:31 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 17:40

İngiltere siyaseti sarsıldı! Skandalı istifa getirdi

İngiltere'de Muhafazakar Parti'nin Parlamento'daki Grup Yöneticisi Chris Pincher'in iki erkeği taciz ettiği ortaya çıkmıştı. Başbakan Johnson'a yazdığı mektupta olayı kabul eden Pincher, istifa etti.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: The Sun
İngiltere siyaseti sarsıldı! Skandalı istifa getirdi
İngiltere,Chris Pincher

İngiltere bu olayı konuşuyor. İngiltere'de Muhafazakar Parti'nin Parlamento'daki Grup Yöneticisi Chris Pincher'in iki erkeği taciz ettiği basına yansımıştı. Pincher, The Sun gazetesinde hakkında çıkan haberlerden sonra görevinden istifa etti.  Muhafazakar siyasetçi, Başbakan Boris Johnson'a hitaben yazdığı mektupta "çok fazla içtiğini" ve "hem kendisini hem başkalarını utandırdığını" söyledi.

BBC'ye konuşan görgü tanıkları da Pincher'ın Çarşamba akşamı mekanda "son derece sarhoş" görüntülendiğini aktardı. Bir Başbakanlık kaynağı, Pincher'ın şimdilik parti içinde daha fazla yaptırıma maruz kalmayacağını ve milletvekilliğine devam edeceğini söyledi. Olayı ilk olarak haberleştiren The Sun, mekandaki vekillerin Pincher'ı partiye şikayet ettiğini belirtmişti.

DAHA ÖNCEDE SORUŞTURMA GEÇİRMİŞTİ

Ana muhalefet İşçi Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı Angela Rayner, Pincher'ın vekilliğine devam etmesine izin verilmesini eleştirdi: "Muhafazakar Parti'de potansiyel bir cinsel tacize dair bir soru işareti bırakılmaması lazım. Muhafazakar Parti skandallara ve pespayeliğe öylesine dolandı ki halkın sorunlarını çözebilecek durumda değil." Pincher daha önce de Olimpik kürekçi Alex Story'ye sarkıntılık yaptığı gerekçesiyle geçirdiği soruşturma sırasında partideki görevini bırakmıştı.

Kaynak: The Sun
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...