Tgrt Haber
08 Temmuz 2019 15:20

İngiltere Trump'ın kızından özür dileyecek

İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Sir Kim Darroch'a ait diplomatik yazışmalar olduğu öne sürülen metinlerin İngiliz medyasında yayımlamasının ardından İngiltere Ticaret Bakanı Liam Fox, ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump’tan özür dileyeceğini açıkladı.

İngiltere Trump'ın kızından özür dileyecek
donald trump,,ivanka trump,,liam fox,,abd,,ingiltere,

İngiliz medyası geçtiğimiz günlerde, İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Sir Kim Darroch'a ait diplomatik yazışmalar olduğu öne sürülen metinler yayımlamıştı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, basına sızan raporlarla alakalı soruşturma başlatmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından İngiltere Ticaret Bakanı Liam Fox, ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump’tan özür dileyeceğini açıkladı. 

"SIZINTILAR ETİK DIŞIDIR"

ABD ziyaretinde olan İngiltere Ticaret Bakanı Liam Fox, "Devlet memurlarımızın ya da politik unsurlarımızın, sahip olduğumuz beklentilere ya da ABD’nin beklentilerine uyan bir şekilde cevap vermediği için özür dilerim. Bu nitelikten kaynaklanan kötü niyetli sızıntılar profesyonelce değidir ve etik dışıdır. Bu nedenle ilişkilerin zarar görmesine neden olabilir ve bu da daha geniş güvenlik çıkarlarımızı etkileyebilir" dedi. 

"İNGİLTERE'YE İYİ HİZMET ETMEDİ"

Trump, Darroch hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu adamın büyük hayranları değiliz ve İngiltere'ye iyi hizmet etmedi, bunu anlayabiliyorum ve onun hakkında bir şeyler söyleyebilirim ancak boş vereceğim" dedi. 

BEYAZ SARAY'DA İÇ ÇATIŞMA

Darroch, 2017'den günümüze kadar olan hükumet notlarında Beyaz Saray'daki iç çatışmalara dair raporların çoğunlukla doğru olduğunu ve geçtiğimiz ay Trump’ın İran’a askeri bir saldırı başlatması kararı konusundaki karmaşayı açıkladığını ifade ediyor. İngiliz medyasında yer alan bir notta Darroch, "Bu yönetimin esasen daha normal, daha az işlevsiz, daha az tahmin edilemez, az hizip verilmiş ve diplomatik olarak daha az sakar ve beceriksiz olacağına gerçekten inanmıyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...