Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ağustos 2021 14:15

Kraliyet Deniz Komandosu ifşa etti: İngiltere uçakları Afganistan'dan boş dönüyor

Afganistan'dan binlerce kişi kaçmak için Kabil Havalimanı'nda günlerce beklerken İngiltere uçaklarının Afganistan'dan yalnızca birkaç kişi alıp döndüğü ortaya çıktı.

Kraliyet Deniz Komandosu ifşa etti: İngiltere uçakları Afganistan'dan boş dönüyor
ingiltere,afganistan,taliban,kabil

ABD ordusunun Afganistan'dan çekilmeye başlamasıyla Taliban, bir bir vilayetleri ele geçirdi. Geçtiğimiz pazar günü ise Kabil'e giren Taliban, ülke yönetimini ele geçirdi. Afganistan'da yaşanan Taliban korkusu, insanların ülkeden kaçmasına neden oldu, binlerce vatandaş Kabil Havalimanı'na hücum etti. ABD uçaklarının kanatlarına, tekerleklerine tutunan insanlar çaresizliği gözler önüne sererken İngiliz Kraliyet donanmasında bulunan bir komando, İngiltere uçaklarının Afganistan'dan yalnızca birkaç kişiyi aldığını ifşa etti.

Kraliyet Deniz Komandosu ifşa etti: İngiltere uçakları Afganistan'dan boş dönüyor

Dailymail'in haberine göre sosyal medya platformu Twitter'da paylaşım yapan İngiliz komando, eşinin bindiği İngiltere uçağının boş fotoğrafıyla beraber şunları yazıp, paylaştı:

''Kaisa eve dönüyor! Ama bu uçak boş... Kabil Havalimanı'nın çevresinde bekleyen binlerce kişi izdihamdan ezilirken bu uçağın boş olması skandal. Biz doğru yapmıyoruz çünkü bu insanların görevi bittiğinde orada kalacaklar.''

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran boş İngiliz uçağının aksine İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, kurtarma uçaklarında mümkün olan her alanın kullanıldığını ve tahliyede her saatin önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca bakan, batılı güçlerin 'tek bir koltuğun boşa gitmemesini' sağlamak için çalıştığını da söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...