Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ocak 2021 22:24

İngiltere'de 2.300.000 kişiye aşı yapıldı

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, ülkede 2.300.000 kişiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yapıldığını bildirdi.

İngiltere'de 2.300.000 kişiye aşı yapıldı
İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock,Kovid-19 aşısı

Hancock, Başbakanlık Ofisi 10 Numara'da düzenlediği basın toplantısında, ülkedeki vaka sayıları ve Kovid-19 salgınına karşı aşılama programına ilişkin bilgiler paylaştı.

Ülkesinin olabildiğince çabuk normale dönmesini istediğini dile getiren Hancock, bunun için en önemli çıkış yolunun aşılama olduğunu vurguladı.

Hancock, ülke tarihindeki en büyük aşılama programını başlattıklarını, ülke genelinde 2.300.000 kişiye aşının yapıldığını ve bu rakamla Avrupa ortalamasının üzerinde olduklarını kaydetti.

Oxford Üniversitesi ve ilaç firması AstraZeneca'nın geliştirdiği Kovid-19 aşısının yaygın kullanımına da izin verilmesiyle aşı sayısında günlük 210 bin artış yaşandığını aktaran Hancock, bakımevinde kalanların dörtte birine aşının ilk dozunun uygulandığını, bu ay tüm bakımevlerinde kalanlara aşının ilk dozunu yapmayı planladıklarını belirtti.

Hancock, Kovid-19'un daha hızlı yayılan türü nedeniyle vakalarda ciddi artış yaşandığına ve Ulusal Sağlık Servisinin (NHS) her zamankinden daha fazla baskı altında olduğuna dikkati çekerek, halka kısıtlamalara uymaları, aksi durumda kısıtlamaların daha da sertleşebileceği uyarısında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...