Tgrt Haber
27 Eylül 2021 11:06

İngiltere'de acil durum toplantısı! Ordu devreye girebilir

İngiltere'de yaşanan TIR ve kamyon şoförü kıtlığı nedeniyle akaryakıt tedariki sorunları yaşanırken ordunun devreye girmesi konuşuluyor.

İngiltere'de acil durum toplantısı! Ordu devreye girebilir
ingiltere,benzin,akaryakıt

İngiltere'deki TIR ve kamyon şoförü açığı büyük bir akaryakıt krizine neden oldu. Son olarak Petrol şirketi BP, istasyonlarının 3'te 1'inde akaryakıtın tamamen bittiğini açıkladı. Tedarik ve vize sorunu yaşanan gıda sektörü de alarm veriyor. Çiftçiler, Noel için hindi hindi kalmayabileceği uyarısında bulundu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bugün bakanlarla bir araya gelecek ve acil durum planlarını gözden geçirecek. Guardian gazetesinin haberine göre, benzin tedariki için ordu devreye girecek. Kabinede konuşulacak bu operasyon ise 'Escalin' adıyla devam edecek.

Şoför eksikliğinden tedarik yapılamadığı için İngiltere genelinde benzin istasyonlarında 'panik halde benzin almak isteyenler' uzun kuyruklar oluşturdu. BBC'nin haberine göre, ülkedeki çoğu benzin istasyonu stokların tükenmesi nedeniyle pompaları kapattı.

Diğer yandan hükümet, çözüm için yaklaşık 5 bin şoföre geçici vize verilmesi kararı aldı ancak muhalefet bu kararın yeterli olmadığını savunuyor.

İngiltere'de acil durum toplantısı! Ordu devreye girebilir

''SAKİN OLUN ÇAĞRISI''

Geçtiğimiz günlerde ise hükümet, ülkede yeterli miktarda akaryakıt olduğunu ve sürücülerin normal davranmaları gerektiğine yönelik uyarıda bulunmuştu.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, sürücülerin "yalnızca gerektiğinde" benzin almaları gerektiğini ifade etmiş, sıkıntıların tamamen panik alımından kaynaklandığını açıklamıştı. Yakıtın stoklanması sağlandığında durumun kendi kendine çözüleceğini söyleyerek sakinlik çağrısında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...