Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ocak 2022 17:22

İngiltere'de aşı karşıtları ayaklandı! Emekli ordu mensuplarından 'savaş' çağrısı

Koronavirüs aşısı karşıtlarının sayısının giderek arttığı İngiltere’den gelen görüntüler dikkat çekti. Ülkede, çoğunluğu emekli ordu mensuplarından oluşan çok sayıda aşı karşıtının, gizli bir örgüt kurduğu ortaya çıktı. Telegram'dan haberleşen grubun 'savaş' çağrısı yaptığı vurgulandı.

İngiltere'de aşı karşıtları ayaklandı! Emekli ordu mensuplarından 'savaş' çağrısı
Koronavirüs,Omicron,Kovid-19,İngiltere

Dünyada bazı ülkelerde krizi getiren koronavirüs vaka sayılarını yükseltmeye devam ediyor. Koronavirüs ve Omicron varyantına karşı aşılama çalışmaları Türkiye de dahil çoğu ülkede hız kazandı.

‘SAVAŞ’ ÇAĞRISI

Ancak aşı karşıtlarının da özellikle sosyal medyayı kullanarak gruplanması hükümet yetkililerini ve güvenlik güçlerini harekete geçiriyor. İngiltere'de Kovid-19 aşı karşıtı emekli ordu mensuplarının gizli bir grup kurduğu ortaya çıktı. Yaklaşık 100 kişiden oluşan gizli örgüt, cumartesi günü gerçekleştirdiği gizli toplantıda "savaş" çağrısında bulundu.

GİZLİ GRUP

Sabah'ta yer alan habere göre, Avrupa'nın birçok yerinde sık sık koronavirüs aşısına karşı gösteriler düzenleyen aşı karşıtları, İngiltere'de imza attıkları yeni bir oluşumla ülke gündemine oturdu.
Ülkede, koronavirüs aşısı karşıtlarının sayısı her geçen gün artarken hükümet yetkilileri, yeni bir tehditle yüz yüze geldi. İngiliz gazetesi Daily Mail, kaydettiği gizli görüntülerle ülkede kurulan şiddet yanlısı gizli aşı karşıtı örgütünü ifşa etti. Ülkenin Staffordshire bölgesinde faaliyet gösteren gizli bir grubun kendisine Alpha Men Assemble (Alfa Erkekler Birliği) adını verdiği öğrenildi.

TELEGRAM KULLANILIYOR

Telegram üzerinden daha çok haberleşen grubun, hükümetin aşı uygulamalarına şiddetle karşılık verme planları yaptığı öne sürüldü. Başta aşı merkezleri olmak üzere okulları, üniversiteleri ve aşılamayı öneren tüm kurum ve kişileri hedefleme çağrısında bulunan örgüt liderinin, savaşın başladığını ve bu savaşın korkaklara göre olmadığını söylerken kaydedilen görüntüleri, gündeme damgasını vurdu.

EYLEMLERE HAZIRLANIYORLAR

Telegramda yaklaşık 7 bin üyesi olan Alpha Men Assemble isimli örgütün, toplantılarda dövüş hazırlığı yaptığı da ortaya çıktı. Polislerle çatışmaya girmeye hazırlanan kişilerin, ordu mensuplarından dövüş dersi aldığı görüntüler, ülkede kırmızı alarm verilmesine neden oldu. Protesto gösterilerinde 'şiddet kullanma' çağrısında bulunan örgüt lideri, hükümete savaş açtığını da ilan etti. Halkın, kendilerini kobay olarak kullanmak isteyen hükümetlerine karşı ayaklanarak savaşması gerektiğini salık veren konuşmalarda başka iddialar da yer aldı.

HEDEFTE POLİSLER DE VAR

İngiliz güvenlik güçlerinin içeriden çökertilmesi gerektiğini söyleyen bir grup üyesi, elinde 600'den fazla pedofili ve mason polis memurunun isminin olduğu bir liste bulunduğunu da iddia etti.

İngiltere'de aşı karşıtları ayaklandı! Emekli ordu mensuplarından 'savaş' çağrısı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...