Tgrt Haber
21 Mart 2019 20:14

İngiltere'de 'Brexit' çılgınlığı! İnternet sitesi çöktü

İngiliz hükümetine Brexit’i iptal çağrısı yapan dilekçedeki imza sayısı 1 milyonu geçerken, parlamentonun dilekçelere ayrılan internet sitesi çöktü.

İngiltere'de 'Brexit' çılgınlığı! İnternet sitesi çöktü
ingiltere,

İngiliz parlamentosunun dilekçelere ayrılan internet sitesinde imzaya  açılan ve hükümete İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma (Brexit)  sürecini iptal çağrısı yapan dilekçedeki imza sayısı 3 günde 1 milyonu geçti. 

Dilekçe nedeniyle internet sitesi bir süre teknik sorun yaşarken,  parlamentonun dilekçe komisyonu da Twitter hesabından yayımladığı mesajda  “İnternet sitesinin bugüne kadar gördüğü en yüksek imza hızına ulaşıldı. Sitenin  çalışır kalması için bazı değişiklikler yapmak zorunda kaldık.” ifadelerine yer  verdi.

“50. maddeyi iptal et ve AB’de kal” başlıklı dilekçede, hükümetin  Brexit’i “halkın iradesi” şeklinde sunduğu hatırlatılarak, “AB’de kalmak için  halk desteğinin gücünü gösterip buna bir son vermemiz gerekiyor.” ifadesi  kullanıldı.

Hükümet yanıtlayacak, parlamento tartışacak

İngiltere’de parlamentoya sunulan dilekçelerin 10 bin imzaya ulaşması  durumunda hükümet talebe bir yanıt vermek zorunda kalıyor. İmza sayısının 100  bini geçmesi durumunda da dilekçenin talebi parlamentoda tartışılıyor.

İngiltere 23 Haziran 2016’da yapılan referanduma yüzde 48’e karşı  yüzde 52 ile Brexit kararı almıştı. İngiliz hükümeti 29 Mart 2017’de Lizbon  Anlaşmasının üyelerin birlikten ayrılma sürecini düzenleyen 50. maddesini  işleterek Brexit sürecini resmen başlatmıştı.

Avrupa Adalet Divanı aralık ayında aldığı bir kararla İngiltere’nin  50. Maddenin Brexit için yürürlüğünü tek yanlı olarak iptal edebileceğine  hükmetmişti.

İngiliz hükümeti, AB ile vardığı ayrılık anlaşmasının parlamentoda iki  kez ezici çoğunlukla reddedilmesinin ardından 29 Mart’ta gerçekleşmesi gereken  Brexit’i 30 Haziran’a erteleme talebini AB Konseyi'ne iletmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...