Tgrt Haber
14 May 2022 13:37 - Güncelleme : 14 May 2022 14:04

İngiltere’de ‘Büyük Buhran’ı aratmayan görüntüler

Ekonomik krizi yaşayan İngiltere’den gelen son görüntüler şoke etti. Gıda yardım kuruluşlarının önünde yemek yemek için uzun kuyruklar oluştu.

Hükümet, ekonomik krizin önüne geçmek için kamu harcamalarından kısma kararı almıştı.
Hükümet, ekonomik krizin önüne geçmek için kamu harcamalarından kısma kararı almıştı.

İngiltere’de ekonomik kriz her geçen gün büyüyor. Kışın doğalgaz faturalarını ödeyemeyen halkın alt gelir gurubu ekonomik krizin büyümesi ile beraber yemek yapacak ekonomik güçten de mahrum. Yardım kuruluşlarının önü 1930'ların Büyük Buhranı'nı anımsatan büyük kuyruklara sahne oluyor. En son İngiltere’nin Başbakanı Boris Johnson, bakanlarına kamu harcamalarından tasarruf yapma emri vermişti. İngiltere’de Halkın Mutfağı gönüllüleri adlı kurluş, karantinadan sonra her gün servis edilen yemek sayısının ikiye katlandığını duyurdu. Birçok insan artık ailelerini beslemek için hayır kurumuna güveniyor.

ENDİŞE VERİCİ

Gıda yardım kuruluşları talep artışlarının endişe verici olduğunu söyledi. Talep fazlalığı karşısında paket servis hizmeti vermeye başladıklarını açıkladı. İngiltere’deki hayır kurumları, talebin hızla yükseldiği konusunda hükümeti uyardı. Öte yandan milyonlarca insan yaşam maliyeti kriziyle mücadele ederken bağışlarda da ciddi bir düşüş söz konusu.

Hayır kurumunun önünde sıcak bir içecek, tatlı ve köfte için dışarıda sıraya giren yaklaşık 70 kişilik bir kuyruk göze çarptı. Pandeminin etkisi ve enerji maliyetlerindeki büyük artış, birçok yoksul aileyi mutfaktan paket yemek yemeye itiyor. 200 kişilik ekipten gönüllü Andy Cassidy şunları söyledi: “Yaşamaya gücü yetmeyen düşük gelirli insanları görüyoruz” dedi. Tyneside'da tek başına yaşayan 42 yaşındaki Joe Tudor, anne ve babasının ölümünün ardından sosyal yardımlar için mücadele ediyor.

İNSANLAR İNCE HESAP YAPIYOR

65 yaşında gönüllü olarak çalışan Profesör Colin Herron, "70'li yaşlarının sonlarında, yalnızca mikrodalga kullanan bir adam tanıyorum ve yiyecekleri 10 dakika ısıtmanın 5 pounda mal olduğunu hesapladı. İnsanlar bu seviyeye indi. İnsanların gelirlerinin giderek daha fazla talep tarafından sıkıştırıldığını inkar etmek giderek zorlaşıyor. Her zamankinden daha fazla yoksulluk sınırına itilme riskiyle karşı karşıya olan daha fazla insan var” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...